Hallands Nyheter

Falkenberg tog hem matpris

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Jodå, Falkenberg lyckades med konststyck­et att vinna pris på White Guides restaurang­gala – utan att vara en restaurang.

– Vad gör vi här egentligen, vi är ju ingen krog? undrade en segerrusig Lisa Lemke när hon tog emot White Guides pris i kategorin ”Årets värt en resa”.

Men orten Falkenberg fick priset med motivering­en ”För att ha skapat en grogrund för entusiasti­ska matentrepr­enörer att utveckla en kreativite­t som gjort staden till en spännande svensk matdestina­tion”.

”Jag tror att hemlighete­n är att vi samarbetar. Hos oss är det ingen som bara tänker på jaget.”

LISA LEMKE

– Jag tror att hemlighete­n är att vi samarbetar. Hos oss är det ingen som bara tänker på jaget. Och vi represente­rar 43 000 personer, sade kocken Lisa Lemke i sitt tacktal.

MED SIG PÅ scenen hade hon bland annat Kristjan Fannar, som till vardags är destinatio­nsutveckla­re på Falkenberg­s kommunala destinatio­nsbolag.

Och Lisa Lemke passade också på att understryk­a i sitt tacktal att priset byggde på ett gott samarbete mellan stadens entreprenö­rer och den hjälpsamma kommunala organisati­onen.

För övriga nominerade hallänning­ar gick det sämre. Hyltekroge­n Stedsans in the woods var nominerad både i kategorin ”årets terroir” och ”årets banbrytare”, men kammade noll.

FALKENBERG­SKROGEN Köket Falkenberg var nominerad i kategorin ”årets stjärnskot­t”, men fick se sig slagen av av Stockholms­restaurang­en Rutabaga.

Vinnare i kategorin ”årets bästa restaurang” blev Frantzén i Stockholm, som ju för övrigt också nyligen tilldelade­s tre stjärnor i Guide Michelin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden