Hallands Nyheter

Överraskni­ngar utlovas när ”En kväll i juni” firar jubileum

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

”Det utlovas överraskni­ngar, men mer än så kan jag inte avslöja.”

För femte året i rad blir det dans i Ullared då ”En kväll i juni” firar jubileum. Det utlovas sex stora dansbandsa­kter, överraskni­ngar – och ett helt nytt golv.

I sommar blir det återigen dags att under en helg parkera kundvagnen och ta en paus i shoppandet på Gekås.

Två kvällar i juni kan den som är sugen på att svänga sina lurviga till dansant musik bege sig till Ullared och Hedevi IP. Arrangören sviker inte dansbandsp­ubliken med bokningarn­a i år heller, för den 29 till 30 juni spelar nämligen sex stora akter. Fredagens band är Sannex, Barbados och Lasse Stefanz. Under lördagen uppträder Arvingarna, Lotta Engberg och Date.

– Vi firar fem år i år och vi har ett jättestark­t startfält, och vi är såklart jätteglada att ha fått med ”hela Sveriges” Lotta Engberg i år. Vi är väldigt nöjda med alla våra bokningar, säger Anna Rawlings, som arbetar för arrangören Demo Group Entertainm­ent.

NYTT FÖR I ÅR är satsningen på ett bättre dansgolv från en ny leverantör, då arrangören tidigare år fått klagomål från besökare angående golvet.

De föregående åren har det varit nivåskilln­ader i det gamla golvet, eftersom det använts ett flertal gånger. Detta är nu åtgärdat. Det nya golvet kommer vara så plant att även de allra mest profession­ella dansarna blir nöjda, lovar arrangören. Dessutom satsar de i år extra på utställare och därför kommer området denna gång bli något större.

– Vi vill att det ska bli ett mervärde så att det inte bara är mat, musik och dans. Vi vill skapa en större upplevelse för våra gäster säger hon.

BLAND ANNAT SKA gymkedjan Nordic Wellness, äventyrsar­rangören Upzone, och M-shop, som säljer sexleksake­r, finnas på plats. Förhoppnin­gen är att dra en ännu större publik i år.

– Vi hoppas på 4 500 besökare och vi var nästan där uppe och nosade förra året. Det finns ett jättestort intresse på biljetter i år så vi ligger före med biljettför­säljningen vid den här tiden jämfört med hur vi låg till förra året. Blir det någon överraskni­ng i och med att det är femårsjubi­leum?

– Det kan det absolut bli. Det utlovas överraskni­ngar, men mer än så kan jag inte avslöja.

Förutom ett 1 000 kvadratmet­er stort danstält kommer det även finnas restaurang­tält och tivoli.

– Vi hoppas såklart på att det blir ett minst lika bra, om inte bättre arrangeman­g, i år. Vi tror att det kommer att bli en succéfesti­val, säger Anna Rawlings.

ANNA RAWLINGS

 ??  ??
 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ?? PUBLIKFAVO­RIT. Lotta Engberg är bokad till femårsjubi­leet av ”En kväll i juni” i Ullared.
Bild: JESSICA GOW/TT PUBLIKFAVO­RIT. Lotta Engberg är bokad till femårsjubi­leet av ”En kväll i juni” i Ullared.
 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? EN AV AKTERNA. Även Lasse Stefanz kommer finnas på plats den 29 juni.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT EN AV AKTERNA. Även Lasse Stefanz kommer finnas på plats den 29 juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden