Hallands Nyheter

Lovisa Ljungström klar för Wc-tävling i Japan – om ryggen håller 23

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Lovisa Ljungström är uttagen till ännu en World Cup-tävling. Den här gången i Japan. – Det ska bli kul. Det landet är brottninge­ns centrum. Det är inte så många gånger man får den möjlighete­n att åka dit, säger Lovisa Ljungström.

Den 17–18 mars är det dags för det stora äventyret.

– Brottning är väldigt stort i Japan och hela världselit­en kommer ju, säger Lovisa Ljungström från Falkenberg. Är det annorlunda brottning jämfört med Europa?

– Ja, det skulle jag säga. De kör en annorlunda stil och jag antar att de tränar på ett helt annat sätt. Det ska bli spännande att se.

Sverige åker iväg med tio brottare till World Cup, en i varje viktklass och som junior brottas Lovisa mot seniorer i 50-kilosklass­en.

– Konkurrens­en är hård och tuff. Jag var med i Ryssland i vintras också, så det är mycket lärdom, säger Lovisa Ljungström.

DET HELA ÄR en lagtävling med fyra länder i varje pool. Ettorna möts i final. Tvåorna i match om tredje pris. Och så vidare.

Sverige hade inte så mycket att hämta i Ryssland. Det blev förlust i varje match.

– Vi hade ett rätt ungt lag, vilket vi har även denna gång. Nu har vi dock med två seniorer, förra gången var det ingen med, så nu har vi lite mer rutin.

Lovisa Ljungström är junior det här året. Sedan går hon upp till U23 och det året hon blir 24 år kan hon kalla sig senior. Inför tävlingen dras hon med en ryggskada.

– Jag hoppas bli frisk så jag kan prestera som jag vill på tävling. Min rygg får behandling hos Varbergs Kiroprakti­k.

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? WC-TÄVLING VÄNTAR. Lovisa Ljungström brottas numera för Helsingbor­g WT och om ett par veckor bär det av till Japan med landslaget.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON WC-TÄVLING VÄNTAR. Lovisa Ljungström brottas numera för Helsingbor­g WT och om ett par veckor bär det av till Japan med landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden