Hallands Nyheter

”Det börjar sjunka in”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

BKF Falkarnas Oscar Svensson spelade briljant och vann Köge Youth Masters. – Det börjar sjunka in nu. Det kom rätt oväntat, säger han.

Killen har nyss börjat ta körkort och går barn- och fritidspro­grammet i Falkenberg. Men han är en hejare på bowling också!

– Det är stort eftersom det är min första riktiga vinst i någonting. Jag har legat långt framme i svenska motsvarigh­eten, med en tredje plats i Junior Masters, plus Smfinal, men det här slår det, säger Oscar Svensson.

Han spelade i kategorin spelare födda 1999 och yngre. De sexton som gick till final manövrerad­e ut varandra i utslagsmat­cher.

– Tre serier och först till två vinster. Första matchen mot en holländare, det var den jämnaste, sedan gick det smärtfritt. Många matcher var klara tidigt.

I FINALEN BESEGRADE Oscar en dansk landslagss­pelare, Jonas Doms, som ska spela junior-em.

– Man kände tomhet efteråt. Inte för att låta självsäker, men man trodde det skulle vara svårare. Det var min dag och jag löste banan bra med klotet.

Turneringe­n spelades på oljeprofil­en Viper 2015 – som också prövats på proffstour­en.

Men det var inte bara Oscar som nådde framgång i BKF Falkarna.

Gustav Gunnarsson, som har en titel sedan tidigare i samma turnering, kom till final, liksom Linnea Andersson.

– Gustav hade lite oflyt, han åkte ut mot en spelare som fick vrålhöga poäng i den matchen. Men man ska ha sitt lilla flyt. Han var glad för min skull. Han vann oväntat för två år sedan. Och samma med mig nu. Jag har inte spelat bra den senaste tiden, men smällde till!

OSCAR SVENSSON HAR en match i Elitserien på sitt cv. Men visst lär det bli fler om han fortsätter utvecklas i samma takt.

– Jag är nog en rätt så teoretisk spelare. Jag vet var man ska stå, använda för klot och göra val av linjer. Jag kanske inte är bäst, men jag kan spela allt.

Självklart blev det en del grattis i skolan under måndagen.

– Några kompisar hade sett det på Facebook och tyckte det var häftigt. De var glada för min skull.

 ?? Bild: PRIVAT ?? FRAMGÅNG. Oscar Svensson med segerbuckl­an i Köge Youth Masters.
Bild: PRIVAT FRAMGÅNG. Oscar Svensson med segerbuckl­an i Köge Youth Masters.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden