Hallands Nyheter

Alexander laddar

TRIALCYKEL: SM-VECKAN

-

Alexander Karlsson är född och uppvuxen i Falkenberg men tävlar för Laholmsklu­bben Hawkhills. Förra årets EM i cykeltrial blev aldrig av och till landslagst­ruppen som skulle köra VM blev han inte uttagen. Så i år är satsningen stenhård mot de internatio­nella mästerskap­en.

– Sist jag var med i EM och VM var förrförra året och helt ärligt kommer jag inte ihåg hur det gick. Men det var hyfsat dåliga prestation­er och tyvärr är det väl tävlingar som är min dåliga sida. Jag får svårt att slappna av, säger Alexander Karlsson.

MEN RESULTATEN BAKÅT för 21-åringen vittnar om en annan verklighet. Pallplats tre år i rad på SM inomhus och förra säsongen nådde han semifinal i tre av fyra världscupe­r. Placeringa­r som gör att han tillhör de topp 25 bästa i världen.

– De senaste två Sm-veckorna har jag haft en väldigt bra form och jag hade som mål att nå semifinal i alla världscupe­r jag körde. Vilket jag nästan klarade. Men mitt mål nu är att nå topp 20, det känner jag att jag har kapacitet till. Kör jag så bra som jag kan så kanske till och med topp 15.

Det är med andra ord högt satta mål och nu har han dessutom gått ner i arbetstid för att kunna träna mera. Träning som under vinter-

För två år sedan blev det silver för Alexander Karlsson i cykeltrial på Sm-veckan vinter. Förra året blev det brons. Nu laddar elitidrott­aren från Falkenberg stenhårt för att knipa guldet i mars.

 ??  ?? BALANSKONS­TNÄR. Falkenberg­aren Alexander Karlsson är en fena på trial och gör en internatio­nell satsning.
BALANSKONS­TNÄR. Falkenberg­aren Alexander Karlsson är en fena på trial och gör en internatio­nell satsning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden