Hallands Nyheter

För ett guld

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

”Förra året tyckte jag att jag var bra nog för att få en plats i landslaget.” ALEXANDER KARLSSON,

Trial-cyklist

halvåret mestadels sker i morfars oisolerade ladugård.

– Du är ju elitidrott­are men man kan inte säga att det är speciellt glamoröst. Jobba heltid och dessutom behöva finansiera allting i stort sett själv, säger Alexander Karlsson.

FÖRST ÄR DET alltså Sm-veckan som gäller, den 23 mars är det dags för Alexander att försvara sin pallplats. Och längtan efter förstaplat­sen är stor.

– I år vill jag verkligen vinna men Joacim Nymann som brukar vinna är riktigt duktig. Förra året låg jag bra till men föll tyvärr mot slutet.

Sedan väntar en comeback till Em-scenen i Schweizisk­a Moudon i slutet på juli. Och skulle Alexander bli utan en landslagsp­lats hoppas han kunna finansiera resan själv.

– Jag har precis startat en insamling för att få ihop sponsorpen­gar. Målet med de pengarna är väl egentligen för att finansiera världscupe­n men det kan bli tight att betala för ett EM själv. Vad tror du om dina chanser att få en plats i landslaget?

– Redan förra året tyckte jag att jag var bra nog för att få en plats i laget. Varför jag inte kom med vet jag inte men jag lät det vara, det är inte mitt beslut att ta. Men i år tycker jag absolut att jag borde platsa.

 ?? Bild: PHILIP BENDIKSEN ??
Bild: PHILIP BENDIKSEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden