Hallands Nyheter

Tränaren i Paris SG tror på en vändning

- TT

Tränaren Unai Emery beskriver returmötet med Real Madrid som säsongens absolut största match. Och han vet precis hur Paris SG ska ta sig an uppgiften. – Det är viktigt att vi spelar med våra hjärtan, säger han inför tisdagens Champions League-duell på Parc des Princes.

Parisklubb­en reste hem från Spanien med en 1–3-förlust och nästan två veckor senare blev storstjärn­an Neymar fotskadad.

Det är två händelser som inte ger Paris SG bästa möjliga förutsättn­ingar till returmötet med Real Madrid på tisdagskvä­llen.

MEN DET VERKAR inte påverka tränaren Unai Emery eller backen Dani Alves.

– När en spelare saknas öppnar det alltid dörren för en annan. Alla våra spelare kommer att vara viktiga, startspela­re och de som kommer in under matchen, säger Emery enligt europeiska fotbollsfö­rbundet Uefas webbplats.

– Det är omöjligt att inte påverkas av Neymars frånvaro men antingen gnäller du över det eller så gillar du läget. Jag väljer alltid det senare, säger Alves.

MED NEYMAR BORTA, som just nu rehabilite­rar efter operation i Brasilien, ser det ut som att PSG kommer att satsa på Ángel Di María, Kylian Mbappé och Edinson Cavani som lagets offensiva trio. Enligt Emery ska det vara tillräckli­gt med spets för att vända på underläget och få spela vidare i Champions League.

– Vi måste spela med våra huvuden och med våra hjärtan, men om jag måste välja är det viktigare att spela med våra hjärtan, säger han.

– Det är säsongens absolut största match. Det är ett unikt tillfälle för våra fans och alla som älskar fotboll i Frankrike och Paris. Det här är en möjlighet för oss att gå vidare.

Paris SG väntas få tillbaka backen Marquinhos och mittfältar­en Marco Verratti, men kring mittfältar­en Javier Pastore finns fortfarand­e frågetecke­n. * Åttondelsf­inaler:

Tisdagen: Liverpool–porto (5–0 i första mötet) och Paris Sg–real Madrid (1–3).

Onsdag: Manchester City–basel (4–0) och Tottenham–juventus (2–2).

13 mars: Manchester United–sevilla (0–0) och Roma–sjachtar Donetsk (1–2).

14 mars: Besiktas–bayern München (0–5) och Barcelona–chelsea (1–1).

* Kvartsfina­ler lottas den 16 mars och spelas den 3–4 samt 10–11 april.

* Semifinale­r lottas den 13 april och spelas den 24–25 april samt 1–2 maj.

* Finalen spelas den 26 maj på Olympiasta­dion i Kiev, Ukraina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden