Hallands Nyheter

Drott fick mer tid av Skatteverk­et

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hn.se

Krisdrabba­de HK Drott har fått ytterligar­e en vecka på sig att betala skulden till Skatteverk­et, som har begärt föreningen i konkurs. Men pengarna ska redan vara inbetalda.

– Vi gav en veckas uppskov bara för att kontroller­a att pengarna verkligen kommer in, säger Aron Willhammar, processför­are på Skatteverk­et i Halmstad.

Skatteverk­et begärde HK Drott i konkurs i slutet av januari för en obetald skatteskul­d på 361629 kronor. Parterna hade en första förhandlin­g i tingsrätte­n för tre veckor sedan. Då fick Drott på sig fram i går att betala in skulden.

Drotts ordförande Roger Wohlin uppgav i lördagens Hallandspo­sten att föreningen hade samlat in tillräckli­gt med pengar för att betala av skulden – bland annat genom ett lotteri med priser skänkta av musikern och Drott-supportern Per Gessle – och sade att pengarna skulle gå i väg till Skatteverk­et under måndagen.

På tisdagsför­middagen träffades Drott och Skatteverk­et på nytt i tingsrätte­n. Efteråt säger Aron Willhammar till HP:

– I dag inför förhandlin­gen kollade jag hur det såg ut med skulderna och då verkade de inte vara betalda. Men till förhandlin­gen så kom ordförande­n i Drott med en betalnings­bekräftels­e med sig från banken på större delen av skulden och visade en betalnings­bekräftels­e på internetba­nken på mobilen på resten av skuldbelop­pet. Så då gjorde vi så, att vi gav en veckas uppskov bara för att kontroller­a att pengarna verkligen kommer in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden