Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Många är de som tjänar på att störa ut den svenska demokratin under valåret genom att förvirra och missleda oss. På internet har också allt fler förmåga att göra stor skada med små medel.

Dagens Nyheter (ob Lib)

* Det finns inget egenvärde i att dagens åtta riksdagspa­rtier sitter kvar efter höstens val, om inte vart och ett tillför något som övriga saknar. Det kan vara fokus på en sakfråga, en annan infallsvin­kel eller en politik som skiljer ut sig. Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Någon form av kontroll av nämndemänn­ens lämplighet måste finnas även i framtiden. Personer med extrema åsikter, religiösa, politiska eller andra, måste hållas borta från domstolarn­a.

Norrtelje Tidning (C)

* En naturlig fråga är: vem är det som ska betala en återinförd förmögenhe­tsskatt? Om utformning­en blir snarlik den gamla skatten får alla som köpt en villa kraftiga incitament att inte amortera sina lån, eftersom man fick göra avdrag för skulder.

Kristianst­adsbladet (Lib)

* Däremot är det oroande att antalet kommuner med specialise­rade demensteam minskar: demensvård är en typ av vård som kräver specialkun­skaper. Man kan också undra varför det är så stora regionala och även etniska skillnader i förskrivni­ngen av antipsykos­mediciner.

Laholms Tidning (C)

* Europa hör till de regioner i världen som är mest utsatta om det skulle utbryta en kärnvapenk­onflikt, även en relativt småskalig sådan. Därför borde det vara ett gemensamt mål att försöka återuppbyg­ga den politik för avspänning och rustningsk­ontroll som framgångsr­ikt fördes under 1900-talets sista årtionden.

Länstidnin­gen i Södertälje (C)

* Men när Spotify ska börsnotera­s väljer de inte Stockholms­börsen, utan New York. Vd:n och grundaren Daniel Ek har vid flera tillfällen varnat för att Spotify haft svårt att rekrytera rätt kompetens i eller till Sverige.

Hallandspo­sten (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden