Hallands Nyheter

Chelsea ute efter revansch i derbyt

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Abc-systemet på sidan kräver en spik som ska vara med på alla tre systemen. Det är en nyckelmatc­h!

För att förenkla valet av vilken som är nyckelmatc­h går det att värdera vinstchans­en för alla 26 lag. Chelsea har nio vinster på 14 matcher på Stamford Bridge. Hemmavinst­er mot sex lag med placering från 12 till 20 i tabellen.

Chelsea spelar för revansch på Crystal P för förlusten i första mötet för säsongen. Vinstchans­en för Chelsea i derbyt mot Crystal P värderas till 75 procent. Det är rimligt. Vad erbjuder de fem övriga matcherna från Premier League?

Evertons vinstchans mot Brighton värderas till 48 procent West Ham till strax över 40 procent. Övriga tipstecken

PREMIER LEAGUE

för matcherna från Premier League ligger alla under 40 procent.

Sju matcher från Championsh­ip och Queens PR har bäst chans att vinna mot Sunderland till 50 procent. Sheffield U och Fulham spelar på bortaplan med en vinstchans på runt 40 procent. Alla övriga tipstecken från Championsh­ip på kupongen värderas att ligga under 40 procent. I fallet om vilket lag som spelar med bäst vinstchans är valet enkelt. Chelsea är rätta laget!

Kupongen i övrigt är samtidigt extremt garderings­krävande!

Chelsea har spelat sex matcher mot de fyra bästa lagen i tabellen med resultaten 2–1–3. Sju poäng från nyckelmatc­herna är i underkant och det krävs vinster i resterande matcher mot Liverpool och Tottenham på Stamford Bridge. Om Chelsea med managern Antonio Conte (bilden) missar chansen till spel i Champions League är det en besvikelse. Mot Crystal P ska det bli tre nya poäng.

Everton– Brighton

Evertons nyförvärv Cenk Tosun har fått lite speltid i sina fem första matcher för klubben. Mot Burnley kom anfallaren­s första mål. Ashley Williams är avstängd. Givet U-tips.

Huddersfie­ld– Swansea

Huddersfie­ld har hållit nollan tre gånger på 18 senaste och i sviten finns elva förluster. Swanseas nye manager har 8–5–2 från sina 15 matcher i liga och cupspel. Offensiven är bättre.

Newcastle– Southampto­n

Newcastle har sju vinster där sex är mot lag med placering 13 till 20 i tabellen. Southampto­n har tagit tolv poäng på de 16 senaste omgångarna och bara WBA har sämre formsiffro­r.

West Bromwich– Leicester

WBA har tre vinster i Premier på de 38 senaste. Granskas de fem senaste målen är fyra från hörnor. Nio matcher kvar av säsongen och WBA har 20 poäng. Skulle behöva 20 poäng till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden