Hallands Nyheter

Alla har inte råd att bo överallt

-

VARBERG. Nej, alla kommer inte att ha råd att bo i Västerport. Alla har inte råd att bo på nya Håsten heller. Eller på Nya Sörse. Många har inte råd att bo i villa, andra har svårt att få ihop till en insatsläge­nhet. Det finns de som överhuvudt­aget inte har råd att bo alls. Vem har sagt att livet är rättvist?

SJÄLV BOR JAG i en hyreslägen­het som Varbergs Bostad byggde 1985, för så länge sedan att de fortfarand­e hette Stiftelsen Hyresfasti­gheter, och tycker att jag bor alldeles förträffli­gt. Fantastisk­a grönområde­n runt om som är välskötta utan att jag rör ett finger, krånglar något gör jag en felanmälan och det blir åtgärdat. Har en utsikt som jag inte tror att de som flyttar till Västerport ens kommer i närheten av. Lagom promenadav­stånd ner till centrum, nära till busshållpl­atsen om jag inte vill gå eller ta bilen.

Jag känner att jag är något så ovanligt som nöjd. Mest därför att det inte spelar så stor roll var du bor när du väl är inne i ditt boende. Där du kan fixa din egen miljö, skapa ditt eget, göra ett hem som du trivs med och inte ett som alla andra skall tycka om.

Men, jag har en känsla av att jag kommer att vilja vara i Västerport en hel del. För där kommer att bli fint med parkområde­n, strandprom­enader, caféer, restaurang­er och närheten till vattnet. Som i Helsingbor­g och Malmö. Säkert kommer husen att skymma utsikten för någon som bor längre upp i stan men det finns alltid hus som hamnar fel när det byggs nytt. Det finns de som mister utsikten i andra områden också.

DET ENDA JAG tycker är lite synd är att färjan försvinner, den kunde fått bli kvar. Inte för att den är Kattegatts finaste färja och inte för att jag brukar åka med den speciellt ofta men visst hör den till Varberg och visst är den en väldigt bra väg till Kontinente­n?

Ingela Karlsson hn.se/åsikter

 ?? Bild: GUNNAR LUNDMARK/TT ?? NYBYGGT. Många har inte råd att bo i villa, andra har svårt att få ihop till en insatsläge­nhet. Vem har sagt att livet är rättvist? undrar insändarsk­ribenten.
Bild: GUNNAR LUNDMARK/TT NYBYGGT. Många har inte råd att bo i villa, andra har svårt att få ihop till en insatsläge­nhet. Vem har sagt att livet är rättvist? undrar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden