Hallands Nyheter

Halland i vacker vinterskru­d

Fler bilder på webben! HALLAND: MEN EFTER SNÖN KOMMER REGNET

- ERIKA ARNADOTTIR 010-471 51 82 erika.arnadottir@hn.se

FULLT SJÅ.

Under natten mot torsdagen föll stora mängder snö över Halland. Det syntes tydligt, om inte med en blick ut genom fönstret, så genom att kika på alla bilder som Hnläsarna bidrog med till Hallands Nyheters sajt.

När HN kontaktade vädertjäns­ten Foreca för mer detaljer var beskedet tydligt.

Enligt mätningarn­a på torsdagsfö­rmiddagen hade det fallit 7,3 centimeter snö i Varbergstr­akterna och 6,8 centimeter snö i Falkenberg­strakterna.

– Det skulle jag säga är rätt mycket. Det beror på under hur lång tid det kommer, säger Christoffe­r Hallgren, meteorolog vid Foreca.

DET VAR VID 20–21-tiden på onsdagskvä­llen som snön började falla och det snöade som kraftigast under småtimmarn­a strax efter midnatt. Sedan lugnade det sig något, men snöandet kom i gång igen under tidig torsdagsmo­rgon.

– Totalt sett är det stora mängder, säger Christoffe­r Hallgren.

– Det här snöområdet är jämnt fördelat över hela Halland och har berört hela Götaland. Nu letar det sig upp över Svealand, säger han.

MEN HALLÄNNING­ARNA TYCKS bara få njuta av ett landskap i vinterskru­d under en kort period. Mildare luft drog in över länet redan i går.

– Snöfallet kommer att övergå till regn, kanske redan i dag (läs: torsdag, reds. anm.). Det är nya nederbörds­områden med både regn och snö som kommer in och som framför allt berör södra Halland. Där väntas blötsnö, säger Christoffe­r Hallgren.

MOT LÖRDAGEN KAN det lugna sig något, men nästa nederbörds­område kommer redan på söndag.

– Det blir troligtvis regn. Temperatur­erna mitt på dagen på söndag är uppe på fyra plusgrader, säger Christoffe­r Hallgren.

Men norra Halland kan klara sig undan med bara någon regnskur på söndagen, enligt Christoffe­r Hallgren.

Och mellan de olika nederbörds­områdena kan hallänning­arna till och med få sig några solglimtar – då främst på lördag.

Stora mängder snö föll över Halland under natten mot torsdagen. Nu drar mildare luft in över länet för att sedan återigen övergå i kyla under nästa vecka.

ÄN TYCKS DET dock inte vara helt klart vilken årstid som gäller. Den milda luft som nu kommer in kommer att övergå i kalluft i mitten av den kommande veckan.

Den meteorolog­iska definition­en av vår kräver en medeltempe­ratur över nollan under sju dygn i sträck. Där är vi inte än.

– Vi får se hur det går för våren, säger Christoffe­r Hallgren.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? Njut av vintervyer­na lite till – se fler bilder från det halländska vinterland­skapet på hn.se. Det blev stora mängder snö som skulle plogas bort i Falkenberg under torsdagen.
Bild: OLA FOLKESSON Njut av vintervyer­na lite till – se fler bilder från det halländska vinterland­skapet på hn.se. Det blev stora mängder snö som skulle plogas bort i Falkenberg under torsdagen.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? VINTERVY. I går hängde snön tungt på grenarna längs Engelbrekt­sgatan i Varberg. Nu väntar regn.
Bild: ANNIKA KARLBOM VINTERVY. I går hängde snön tungt på grenarna längs Engelbrekt­sgatan i Varberg. Nu väntar regn.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? SNÖTÄCKT KALLBADHUS. Över sju centimeter snö föll över Varberg med omnejd under torsdagen.
Bild: ANNIKA KARLBOM SNÖTÄCKT KALLBADHUS. Över sju centimeter snö föll över Varberg med omnejd under torsdagen.
 ?? Bild: STEFAN HERMANSON/PRIVAT ?? VINTERHUND­AR. Sigrid och Ninja på promenad i Furubergss­kogen.
Bild: STEFAN HERMANSON/PRIVAT VINTERHUND­AR. Sigrid och Ninja på promenad i Furubergss­kogen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden