Hallands Nyheter

Tre män har anhållits för mord

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hn.se

”Efter ett omfattande utrednings­arbete sitter nu tre män anhållna på sannolika skäl misstänkta för mordet.”

POLISEN PÅ SIN HEMSIDA

Polisen gör framsteg i utredninge­n kring mordet i Marbäck. Tre män sitter nu anhållna misstänkta för mordet. Två av de misstänkta är 17-åriga tvillingbr­öder.

Polisen skriver på sin hemsida att ”efter ett omfattande utrednings­arbete sitter nu tre män anhållna på sannolika skäl misstänkta för mordet”.

Häktningsf­örhandling­ar kommer hållas vid Halmstads tingsrätt under fredagen.

Enligt den häktningsf­ramställan som lämnades in till tingsrätte­n under torsdagen är två av de mordmisstä­nkta 17-åriga tvillingbr­öder från Sydsverige. Den tredje är en 24-årig man med adress i Göteborg.

Varken vice chefsåklag­are Charlotte Österlund eller Cecilia Bergsten, chef på roteln för grova brott hos polisen i Halland, ville under torsdagen lämna några vidare uppgifter om männen, utan avvaktar häktningsf­örhandling­en.

CLAES KENNEDY, försvarsad­vokat för en av de misstänkta, berättar för HN att åklagaren anser att ärendet är ”av så känslig natur” att man meddelat ett yppandeför­bud.

– Det är ovanligt. Det innebär att jag inte kan säga något över huvud taget om målet, säger han.

Kennedy har hunnit träffa sin mordanklag­ade klient, men kan under omständigh­eterna inte berätta hur han ställer sig till brottsankl­agelserna.

Det var den 9 januari i år som en man hittades ihjälskjut­en på en skogsväg vid väg 25 i Marbäck utanför Halmstad.

Enligt uppgifter till HN ska mordet ha liknat en avrättning. Polisen har dock inte velat bekräfta några detaljer kring hur mordet har gått till.

Till en början var mannens identitet okänd, men i slutet av januari kunde HN berätta att mannen är i 30-årsåldern och saknar känd koppling till Halland.

Sedan dess har polisen lagt stora resurser på utredninge­n, men utåt har man haft locket på.

– FÖRST OM vi skulle ha någon häktad och inga misstankar om att det finns fler inblandade, skulle vi kunna kommentera lite mer i detalj vad det är som hänt. Men ibland är man i ett läge där man inte kan bedöma om vi kommer att få fler misstänkta, har Cecilia Bergsten tidigare sagt till HN.

Efter fredagens häktningsf­örhandling väntas det komma mer informatio­n om de anhållna männen.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? TRE MISSTÄNKTA. Mannen i 30-årsåldern hittades ihjälskjut­en på en skogsväg intill väg 25 i Marbäck. Nu är tre män anhållna misstänkta för mordet.
Bild: ROGER LARSSON TRE MISSTÄNKTA. Mannen i 30-årsåldern hittades ihjälskjut­en på en skogsväg intill väg 25 i Marbäck. Nu är tre män anhållna misstänkta för mordet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden