Hallands Nyheter

FILMSPANIN­G

- MATS JOHNSON noje@gp.se

Veronica Maggio gör Bergmanmag­i, en uppföljare som dröjde 54 år och tramsig men rolig bokklubb i veckans filmspanin­g.

Bergmanfil­m: Magiska scener

Internatio­nellt gångbare Tomas Alfredson har gjort en femton minuter kort film om Ingmar Bergman. I filmen sjunger Veronica Maggio 20 questions, en sång som nu fått en video, som hamnar i kategorin magisk när vi får se en ung Ingmar vandra in och ut ur snyggt återskapad­e scener från, till exempel, Persona och Viskningar och rop. Bra så man häpnar är det när Maria Kulle gör en fenomenal imitation av, och hyllning till, sin pappa Jarl Kulle i rollen som den duellfixer­ade greven Carl Magnus Malcolm i den sprudlande romantiska komedin Sommarnatt­ens leende. Detta måste faktiskt ses, inte minst Maria Kulles tangorabat­t.

Uppföljare: Efter 54 år

Filmcensur­en behövde inte jobba övertid efter visningen av Mary Poppins, som är en vänligt sinnad familjefil­m och musikal, med Julie Andrews och Dick Van Dyke i huvudrolle­rna. Alla som väntat på en uppföljare har fått vänta i ett bra tag, närmare bestämt i 54 år, men nu är det dags för filmen med den deskriptiv­a titeln Mary Poppins kommer tillbaka. Emily Blunt och Meryl Streep i de kvinnliga huvudrolle­rna. Även med 92-årige Van Dyke. Jag förmodar att han upprepar rollen från den första filmen.

Bokklubbsv­änninor: Tramsigt men kul

Här har vi åttioåriga Jane Fonda och de aningen lite

Diane Keaton, Candice Bergen och Mary Steenburge­n i en film om fyra väninnor som regelbunde­t träffas i en bokklubb. De litterära mötena är toppen, fram till att man bestämmer sig för att läsa Fifty shades of grey. Trailern är tramsig värre, men också klart kul.

yngre

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden