Hallands Nyheter

HELGENS BÄSTA NÖJE

- AGNES ARONSSON 010-471 51 83 agnes.aronsson@hn.se

Nu har det gått så långt att man börjar fundera på om det kommer vara vinter hela året. Själv vill jag helst bara mysa ihop under en filt, men för den som vill ge sig iväg på aktivitete­r som inte innebär skidor, pulka eller skridskor listas här traktens hetaste evenemang.

Musik: Rockabilly och red fox

Det är en riktig musikhelg. Varbergs teater återinvigs och under fredagen står jazziga ”Varberg big band” och Britta Antonér på schemat. Falkenberg är inte sämre. Där svänger ”Sweet little angels & Johanna Hjort” samtidigt loss i Tryckhalle­n.

På Hansen & Co kör coverrockb­andet TAJT ett sista gig lördag kväll. Dessutom finns mer än ostkaka i mejeriet i Källsjö. Årets fest går av stapeln, och Eva Eastwood (se bild) är bokad. Hon är ett erkänt namn inom rockabilly och rock’n’roll. För den som vill återupplev­a 50-talet genom musik, frisyrer och klädstil är detta rätt ställe att befinna sig på under lördagen. På plats för att uppträda finns även Linköpings­bandet ”Chris & the goosebumps” som kör rivig rockabilly med mycket ståbas.

På den väldigt lokala och gemytliga puben ”The folka red fox” i Långås är det samma dag dags för ”Mattias and Friends”. Vännerna är den här gången Anna-lena Winter, Sven Arvidsson och Anni Borgman och det blir säkerligen en del bluegrass och folkmusik. Puben kan bäst beskrivas som ett ställe där Halland möter England.

Böcker: Releasefes­t

Konstnären Maria Ytterlid från Falkenberg har under lördagen sin release för boken ”Face 2 face”, som släpps den 2 maj. Utgivnings­firandet hålls på Galleria Stortorget i Falkenberg. Boken var från början ett konstnärli­gt projekt som har pågått under åren 2014 till 2017. Det började med några fantasiful­la ansikten i tusch men utvecklade­s till 100 experiment­ella porträtt.

Scen: Komik och kids

Majas i Varberg arrangerar dubbla shower med komikerna Vesslan & Benne. Humorn kan säkert falla många i smaken då de bjuder på lika delar trams, provokatio­n och högklassig­a skämt. För de lite mindre personerna erbjuder återinvigd­a Varbergs teater på lördagen familjeför­eställning­en Snövit.

Rofyllt: Museum, meditation och movietime

Ny konst har kommit till Hallands kulturhist­oriska museum. De fortsätter att samarbete med Thielska Galleriet i Stockholm för att visa verk av Richard Bergh i museets utställnin­g om ”Konstnärsk­olonin Varbergssk­olan”. Tre nya verk har tillkommit.

Från det ena till det andra: För de som har börjat mars i stressens tecken kan ett besök på ”Bara vara”-meditation och Yoga med Free Spirit Varberg och Yanantin leviharmon­i vara ett bra alternativ. Det är på Grön styrka i Varberg.

Själv har jag tänkt besöka en biograf för att se den hyllade filmen Lady Bird. Hett tips!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden