INNEBANDY: SSL

-

Det var ingen tvekan i lagkaptene­ns ord. Hon bara ville få ut dem:

– Det är den bästa matchen Warberg gjort – någonsin!

Och segern var viktig. Både Jönköping och Telge vann sina matcher och nu har Warberg sex poäng och 21 plusmål till nedflyttni­ngsstrecke­t. Med två matcher kvar!

Att vinna mot Pixbo i SSL är historiskt. Och det var serietvåan man mötte med Sm-guld och slutspelsr­utin i massor.

– DET ÄR sjukt hur vi tar oss an uppgiften. Vi snackade om att sätta vårt försvarssp­el och jag tror inte vi tappade något där under hela matchen. De fick skjuta, men långt utifrån, sa Camilla.

Första perioden spelades av snabbt, inte många avblåsning­ar och få chanser. Det var Warberg som hade de bästa genom Linn Johansson och Jenny Dahl.

I andra kunde Pixbo ta ledningen på straff genom Stephanie Boberg. Men Warberg kvitterade.

– Viktigt att få det målet och känna att vi var med, sa målskytten Camilla Halldén, som verkligen tryckte dit bollen från långt håll på pass från Andrea Envall, som före matchen skrev på ett nytt tvåårskont­rakt med Wic.

– Jag fick bollen perfekt i hooken och visste knappt att jag kunde skjuta så hårt, sa Camilla Halldén.

Och det var förstafemm­an som var ultrahet under fredagskvä­llen. Therese Arneson kvitterade till 2–2 och det var ställninge­n inför en magisk sista period.

– Och det fick vi se prov på femmans klapp-klappspel när först

Camilla Halldén har spelat i Warberg sedan unga år. Och fredagen den 9 mars var hon med om något hon aldrig varit med om tidigare.

??  ?? Sportchef: Mikael Martinsson 010-471 52 47 • Reportrar: Anders Flink 010-471 52 44, Mattias Nilsson 010-471 53 15, Simon Carlsson 010-471 53 27 • sporten@hn.se TRE POÄNG. Camilla Halldén var inblandad i mycket i Warbergs segermatch.