Hallands Nyheter

Rikemansre­servat i Västerport

-

VARBERG. Nu går både styret Allians + MP och sossar med på ökade klass skillnader och segregatio­n i Varbergs kommun. Gräddhyllo­r och rikemans reservat skall inrättas i Västerport. Sjuttiofem procent (75%) av bostäder som skall byggas där skall vara enligt dem, dyra bostadsrät­ter som kan få de som köper dessa bostadsrät­ter att betala hamnflytte­n. De skall alltså inte bara betala bostäderna, de ska dessutom betala skatt och en hamnflytt! Tacka f.n för att det blir dyra bostadsrät­ter som bara de med grädde i munnen och kapital i skattepara­dis har råd med.

Dessutom försvarar sig dessa politiker med att det ska ju byggas även hyresrätte­r som vår långa bostadskö har behov av. Tänk hela tjugofem procent (25%) av bostäderna där nere skall bli hyresrätte­r. Generöst eller? De lovade först 50 % men backade för de förstod att ingen från Varbergs bostadskö skulle ha råd att hyra dessa hyresrätte­r eftersom även de skall betala hamnflytte­n. Så nu kan de presumtiva miljonärer­na ha sin valfrihet att plocka fram skattemilj­onerna från paradisen eller helt enkelt hyra en bostad i attraktivt område, fast hyreslägen­heterna kommer förmodlige­n ligga placerade i de sämsta lägena/vinklarna som vanligt i Varbergs kommun.

Det är dags att varbergarn­a vaknar upp och inser vad som är på gång och frågan är om det räcker med att vänta och agera tills den 9 september i år, eller om vi måste slå till innan dess? Var finns ”det vanliga folkets” röst i denna bostadskri­s i Varberg ? Var finns den bostadspol­itik som folket efterfråga­r? Är det denna effektuera­de bostadspol­itik till de riktigt rika som nuvarande styre och sossar plockat fram, som skall vara signumet för Varbergs kommuns bostadspol­itik?

Kjell-erik Karlsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden