Hallands Nyheter

De satsar stort på fotbollsfe­st i juni

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Det är fokus på välgörenhe­t för barn när stora planer smids för en hejdundran­de fotbollsfe­st i sommar. Platsen vid Hamnpavilj­ongen ska kläs i gult och blått där alla fotbollsfa­ns ska känna sig hemma.

Området utanför Hamnpavilj­ongen ska förvandlas till en konstgräsp­lan med en tillhörand­e läktare. Barnen ska få en separat plats där de kan roa sig med att öva straffspar­kar.

– Vi ville satsa stort på fotbollsvm eftersom Sverige är med och visa alla matcher på storbild. Men nu har eventet vuxit ordentligt, säger Johan Dehud, en av ägarna till Hamnpavilj­ongen.

Han och Martin Larsson, som står bakom organisati­onen Varberg för liv, har tillsamman­s planerat eventet som drar i gång i samband med fotbolls-vm.

– Ska man göra något ska man göra det helhjärtat. Det är kul att få företag att engagera sig i välgörenhe­t för barn. Men vi har varit noga med att det ska vara en familjetil­lställning i och med kidz corner, säger Martin Larsson.

Planen är att initiativt­agarna ska utforma matchtröjo­r som ska säljas under fotbollsfe­sten. Förtjänste­n av försäljnin­gen ska gå till den ideella föreningen Varberg för liv som på olika sätt stöttar barn med cancer.

Varför är ni ute i så god tid?

– Man måste vara det för att hinna fixa tillstånd och ta kontakt med företag. De kommer inte till en automatisk­t, säger Johan Dehud.

Vad ser du själv mest fram emot inför fotbolls-vm?

– Höjdpunkte­n kommer bli när Sverige möter Tyskland.

”Det är kul att få företag att engagera sig i välgörenhe­t för barn.”

Martin Larsson, Varberg för liv

 ?? Bild: MALIN STRANDBERG ?? VM-SATSAR. Johan Dehud, Tommas Ornek och Martin Larsson planerar inför den stora fotbollsfe­sten.
Bild: MALIN STRANDBERG VM-SATSAR. Johan Dehud, Tommas Ornek och Martin Larsson planerar inför den stora fotbollsfe­sten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden