Hallands Nyheter

Jägnert valdes till ny Sd-ordförande i Halland

- MARCUS ÅLSNÄS marcus.alsnas@hn.se

124 röster mot 51. Så blev resultatet när Stefan Jägnert gick vinnande ur kampen om ordförande­posten för Sverigedem­okraterna i Halland.

Det hade blåst upp till storm inför SD Hallands årsmöte i Halmstad på söndagen.

Kastvindar från den sittande distriktsl­edningen å ena sidan och den tidigare distriktsl­edningen å den andra har under en tid svept fram och tillbaka.

Bakgrunden till konflikten är inte helt klar men enligt vad HN tidigare kunnat berätta ska konflikten ha fått den sittande distriktsl­edningen att anmäla den tidigare distriktso­rdföranden Andreas Feymark och hans sambo Johanna Palmelid till SD:S medlemsuts­kott på riksnivå för att få dem uteslutna ur SD. Partistyre­lsen ska dock ha sagt nej.

DÄREFTER SKA ANDRA högprofile­rade medlemmar – som i stället står distriktsl­edningen nära – ha blivit anmälda till medlemsuts­kottet, bland annat för olika inlägg på Facebook.

Häromvecka­n sa vice distriktso­rdförande Jägnert så här:

– Jag är inte ett dugg orolig för att det ska leda till uteslutnin­g. Det är inga konstighet­er som de skriver, om man håller isär islam och muslimer. Stefan

OAVSETT VILKEN bakgrund konflikten har, så har Stefan Jägnert av allt att döma inga höga tankar om den tidigare distriktso­rdföranden Andreas Feymark och dennes sambo Johanna Palmelid:

– Vi ser ett problem. Man kan inte driva ett parti framåt med sådana människor.

På söndagen möttes Kungsbacka­bon Stefan Jägnert på ena sidan och motkandida­ten från Varberg Andreas Feymark på den andra i kampen om ordförande­posten för SD i Halland.

EFTER EN TIMME och en halv stod det dock klart att Andreas Feymarks motkandida­tur hade gått om intet:

”Jag tackar medlemmarn­a som röstade på mig för förtroende­t och önskar den nya styrelsen lycka till”, skriver Andreas Feymark i ett sms till HN, och skriver att han kommer att fokusera på Varbergs-politiken den närmaste tiden.

Valberedni­ngens förslag till ny styrelse gick rakt igenom och vinnaren Stefan Jägnert tog hem segern med siffrorna 124 mot 51:

– Jag har samma inriktning som jag har haft som vice ordförande, det är att få alla medlemmar ute i kommunerna att arbeta mer integrerat, så att vi blir ett jag. Vi måste jobba tillsamman­s. Inte motarbeta varandra. Vad har du för tankar om valet, regionalt och riks?

– Jag tror det kan bli 20–22 procent någonting. Det tror jag är realistisk­t. Målet är att bli vågmästare i alla kommuner, förhoppnin­gsvis även i regionen.

 ??  ?? HN 1/3 2018
HN 1/3 2018
 ?? Bild: ANNA REHNBERG ?? VANN. Stefan Jägnert från Onsala valdes till ny ordförande för SD i Halland.
Bild: ANNA REHNBERG VANN. Stefan Jägnert från Onsala valdes till ny ordförande för SD i Halland.
 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? NYGAMMAL. Ett av namnen i den nya styrelsen är Fabio Ishaq, som även satt i den tidigare styrelsen.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV NYGAMMAL. Ett av namnen i den nya styrelsen är Fabio Ishaq, som även satt i den tidigare styrelsen.
 ??  ?? HN 6/3 2018.
HN 6/3 2018.
 ?? .Bbbild: KENNY BOUFADENES/ARKIV ?? SLAGEN. Andreas Feymark från Varberg utmanade om ordförande­posten men fick se sig besegrad
.Bbbild: KENNY BOUFADENES/ARKIV SLAGEN. Andreas Feymark från Varberg utmanade om ordförande­posten men fick se sig besegrad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden