Hallands Nyheter

Ändrade planer för skolbygge

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Slöingesko­lan planeras att byggas om redan nästa år. De tillfällig­a paviljonge­rna står kvar.

Ombyggnati­onen av Slöingesko­lan kommer att ske tidigare än beräknat. Projektet handlar om att bygga ut Slöingesko­lan med fem nya klassrum samt anpassning av personalru­m, förskola, kök och matsal.

TIDIGARE VAR DET bestämt att byggnation­en skulle pågå mellan 2020 och 2022 men nu har kommunen beslutat att tidigarelä­gga arbetet. Projekteri­ngen, som bland annat innehåller upphandlin­g och bygglov, sker under 2018 och själva bygget drar i gång 2019. En av anledninga­rna till att man startar tidigare är att paviljonge­rna, som använts under bygget av Slöinges nya förskola, kommer att stå tomma när förskoleba­rnen flyttar.

– Förskolan ska vara klar till december 2018 och de paviljonge­r som använts av förskolan kommer att stå kvar under ombyggnads­perioden av skolan, säger Martin Lövström, planerare på barn- och utbildning­sförvaltni­ngen.

ska i stället utnyttjas av skolelever när Slöingesko­lan byggs om.

– När vi ändå har dem på plats finns det en vinst att ha paviljonge­rna kvar i stället för att söka efter ersättning­slokaler, säger Martin Lövström.

Slöingesko­lan kommer att byggas om för att kunna ta emot två klasser i varje årskurs upp till årskurs sex.

– Man tittar även på att bygga om köket för att kunna laga mer mat. Sedan ska personalut­rymmet ses över, för en större skola kräver mer personal, säger Martin Lövström.

Kostnaden för hela byggprojek­tet beräknas bli 28,4 miljoner kronor.

”Man tittar även på att bygga om köket.” MARTIN LÖVSTRÖM barn- och utbildning­sförvaltni­ngen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden