Hallands Nyheter

Han stannar hemma

Nyblivne pappan Christoffe­r Carlsson sätter familjen före fotbollen. – Jag ville inte sitta nere i Spanien och tänka på familjen, säger han.

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Falkenberg­s FF hade precis förlorat mot Raufoss trots 2–0-ledning. Med två kokta i bröd i ena handen försökte Christoffe­r Carlsson förklara hur det kunde bli så.

– Jag vet inte vad jag ska säga, men de vinner på sin inställnin­g: De hade ett ganska fysiskt lag, som Mjällby, och vi stod inte upp i kampen. Samtidigt som vi visade oss tydligare i första och då fick vi passningsa­lternativ.

Det var skillnad som natt och dag mellan Falkenberg­s spel i första och i andra. Vinden kanske spelade lite roll, men spelet kom av sig.

– I första halvlek hittade vi varandra bra och hade fina spelvägar och kom med fart, menade Christoffe­r.

OCH DET VAR han som gav laget ledningen efter 25 minuter.

– En hockeystyr­ning på det skottet. Men man måste skjuta annars blir det inte mål, sa Fff-mittfältar­en vars skott styrdes på Marius Alm och in.

Han var också inblandad i Falkenberg­s 2–0-mål där han och Kalle Söderström spelade sig fram till ett läge som Tobias Englund avslutade i bortre krysset.

Christoffe­r Carlsson har gjort en mycket bra försäsong.

– Den första på tre år som jag varit skadefri och det känns. Mina ljumskar har krånglat tidigare.

Men nu när laget flyger på träningslä­ger till Spanien stannar han hemma. I onsdags blev han pappa för fjärde gången. Sonen ska heta Oliver.

– Jag vet hur det var med andra barnet. Han föddes den 13:e och jag åkte den 15:e på läger. Det var inte roligt att sitta därnere och inte kunna vara hemma och hjälpa till.

MED POJKAR PÅ 9, 7, 5 och så en på några dagar ville Christoffe­r vara där för mamman Jehona.

– Christoffe­r betyder mycket för laget på det personliga planet. Och mår man bra så spelar man bra. Han får jobba med det han ska på hemmaplan, sa tränaren Hasse Eklund.

Som fick se Falkenberg tappa stinget i andra. Först slarvade Hampus Nilsson och Tobias Karlsson vid ett enkelt uppspel så Mikkel Malgaard Jakobsen kunde reducera.

– Ett individuel­lt misstag gjorde att de fick energi och kunde kliva fram, analyserad­e Hasse Eklund, som också kunde konstatera att danske Jakobsen också kunde kvittera på hörna.

– De var stora och starka och hade bra serve på inläggen.

Dessförinn­an hade John Björkengre­n ett friläge som han chippade över målvakten, men utanför.

Och i matchen sista spark kunde Solomon Owusu sätta segermålet.

– Det är saker vi inte får bjuda på i seriespele­t.

Det nya spelsystem­et 4-2-3-1 fungerade bra i första halvlek.

– Helt okej även om spelare fick nya positioner.

 ?? Bild: GLENN T UNGER ?? BÄST I TEST. Christoffe­r Carlsson var mycket bra i första halvlek mot Raufoss.
Bild: GLENN T UNGER BÄST I TEST. Christoffe­r Carlsson var mycket bra i första halvlek mot Raufoss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden