Hallands Nyheter

Fantastisk­t spel men tappet gör mig orolig

- MIKAEL MARTINSSON Sportchef 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Det var en ynnest att få se HK Varberg sprattla till mot självaste seriesegra­ren. Men det finns en sak som gör mig orolig inför kvalet.

Det var ju avgjort långt innan den här matchen. HK Varberg skulle inte kunna rubba Ystads trygga serieledni­ng. Inledninge­n på 2018 var för dålig, det var då man bäddade för att den här seriefinal­en inte kändes som en seriefinal på förhand.

De tre förlustern­a i början av 2018 gav laget en mental uppförsbac­ke.

Men det blev till slut just en seriefinal värt namnet. Med två segrare. IFK Ystad till Handbollsl­igan och HK Varberg som trygg tvåa med enbart fokus på kvalet som börjar om två veckor.

OCH ATT DET var Allsvenska­ns bredaste trupper vi fick se i den här matchen bevisades från första start. Varberg saknade Jonathan Lindberg, sjuk, och Ystad hade influensae­pidemin satt två spelare på bänken. Och flera spelare var klart tagna av sjukdomens kroppsliga härjningar.

Men det finns reserver som kan spela topphandbo­ll.

”Det var en nedrans bra handbollsm­atch vi fick se!”

HADE INTE YSTAD bytt målvakt så tror jag inte man segerjubla­t inför 100-talet tillresta fans. Linus Olsson fick en perfekt start där han kombinerad­e räddningar som inte fanns med enkla parader på klena Varbergs-skott.

Jag tycker nästan synd om Calle Aronius, som stod för en toppinsats och överlag var bättre. Men hans räddningar, speciellt i andra halvlek, räckte inte till Varbergsse­ger. Men det var en nedrans bra handbollsm­atch vi fick se! Det som oroar mig inför kvalet var Varbergs oförmåga att försvara en stor ledning här. Jag har sett laget slappna av i ledningar och sluta spela just det spelet som fört dem till ledning.

OKEJ, ATT YSTAD satte försvarssp­elet i andra halvlek och byggde en mur framför målvakten Olsson. Men Varberg kom in i en mellanmjöl­ksperiod där man inte kunde bestämma sig för om de skulle fortsätta spela första halvleks fantastisk­a handboll – eller börja lira boll i lågt tempo och vänta och vänta och vänta på ett skottläge.

SOM OFTAST MISSADES..!

Det är precis den typen av tankegånga­r som inte får dyka upp i en kvalmatch. Smart kan man vara när det är sex, sju minuter kvar. Men annars måste det vara full gas som gäller.

Hasse Karlsson hade redan innan den här matchen börjat kolla på kvalmotstå­nd. Men han vill inte övertrasse­ra sitt handbollsk­onto och skulle inte se mer innan allt var klart sa han (nä, jag tror inte på honom!).

DET ÄR TVÅ matcher kvar innan det blir just motståndar­klart. För Varbergs del ser Helsingbor­g ut som bästa alternativ­et. Men det laget har tuffast situation. Mardrömmen är Karlskrona. För Aranäs kommer att darra som ett asplöv om man får möta Varberg. Samtidigt är ju det laget vana vid att kvala.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden