Hallands Nyheter

Ett val som Warberg nog velat slippa

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Endast ett enda lag gick obesegrat mot Warberg i Allsvenska­n. Samma lag står nu som motståndar­e när playoffet ska inledas

Simon Svensson beskrev det hela bra efter serieavslu­tningen. ”Som att välja mellan pest eller kolera”

För det kändes nästan som att man lika gärna kunde dra lott mellan de möjliga motståndar­na. På ena lappen, Lindås. Det enda laget som har vunnit båda mötena med Warberg under säsongen. Med förre Vm-guldmedalj­ören och Ssl-skyttekung­en Patrik Malmström i högform.

På andra lappen, Karlstad. Laget som smällde in åtta mål på en period mot seriesegra­rna för bara några veckor sedan och som har hela seriens poängkung Adam Colling i laget.

Kanske körde Warberg ett klassiskt öråd?

OCH JAG TROR Kent Göransson menade vad han sa om att det kändes som en gissningsl­ek. Toppen av Allsvenska­n är så oerhört jämn att det kan gå precis hur som helst i en matchserie som endast är i bäst av tre fajter.

Grunden till serieseger­n har ju annars lagts i de få plumparna. En enda förlust har Wic åkt på mot lagen på plats sex och nedåt i tabellen (6–7 mot Skoghall). Det är i toppmatche­rna som Warberg har haft problem.

DET BLEV BARA en trepoängar­e mot de andra playoff-lagen under säsongen (7–5 mot Karlstad) och mot bra lag straffas man hårdare när prestation­erna går upp och ner under matcherna.

Som mot Visby där ett till synes starkt grepp tappades när 3–0 blev till 3–3. Frågan är om man har råd med några dippar i ett playoff?

MEN SJÄLVKLART FINNS det mycket positivt att ta med sig in i ett kval som seriesegra­re. Warberg har två bra målvakter som båda har förmågan att spika igen fullständi­gt. Mot Visby var det Tobias Jernsand som imponerade, nästa gång kan det vara John Fransson.

Man har en tränarduo som har en erfarenhet som inte har någon motsvarigh­et på den här nivån.

Och Warberg har en bredd som få andra lag. Mot Visby rullades det på tre femmor i två perioder och tre kedjor i näst intill hela matchen.

NÄR FÖRSTAKEDJ­AN VAR något blekare än vanligt klev Simon Svensson fram och var bäst på plan. ”Tvååkerspa­jken” personifie­rar hela klubbens slagord. Med ett blått hjärta och hårt arbete är han ett ständigt orosmoment och en jobbig jävel att möta. Något som kan vara nog så viktigt i helt avgörande matcher. För. Är man seriesegra­re så är man också det bästa laget i serien. Punkt. Playoff, det är dock något helt annat.

”Med ett blått hjärta och hårt arbete är han ett ständigt orosmoment och en jobbig jävel att möta”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden