Hallands Nyheter

Ordentlig urladdning av Mariette

- MIA THORNBERG

Mariette tog femte plats och blev bästa kvinna i finalen.

– Jag är lycklig över att ha fått göra det här för tredje gången och jag har verkligen känt stödet och kärleken från alla, säger Mariette direkt efter Mello-finalen.

Fram till för bara några dagar sedan var hon favorittip­pad, men efterhand som tiden gick svängde oddsen över i killarnas, och framförall­t Benjamin Ingrossos och Felix Sandmans favör. Mariette själv försökte hålla sig undan allt snack om favoritska­p och var fast besluten att bara fokusera på sitt eget jobb med drömlåten ”For you”.

När det blev skarpt läge på lördagskvä­llen stod hon för en urladdning som gick rakt igenom tv-rutan. Hon har beskrivit det som att låten träffade henne som en kraft och nu slungade hon kraften vidare ut till alla tittare och lyssnare.

– Det var en grym urladdning och fantastisk­t att få sjunga med familj och vänner här, säger Mariette strax efter att tv-kamerorna har stängts av.

– Det är klart att man hoppas när rösterna börjar trilla in, även om man ändå rätt snart förstår vart det lutar. Men jag är så glad bara att få vara här, lycklig över att fått göra det här för tredje gången.

Hon har inte hunnit få riktig koll på vilka fyra som var före henne i resultatli­stan, förutom slutsegrar­en, som hon hyllar, men efter lite snack med sitt team konstatera­r hon att hon blev bästa tjej i startfälte­t.

– Hm... det var länge sedan en tjej vann nu. Det behövs fler kvinnliga låtskrivar­e och artister, för vi behöver komma till toppen, säger hon.

Att bli femma är en sak, men Mariette är framförall­t lycklig över allt stöd och all kärlek hon känt och fått under årets Mello-resa.

– Jag har verkligen känt stödet! Och tittar man på procentsif­fran när det gäller folkets röster så låter det kanske inte så mycket med 7,7 procent, men i antal röster så är det väldigt många och det känns fantastisk­t, fortsätter Mariette.

Efter nattens efterfest vet hon exakt vad hon ska ägna den närmaste tiden åt.

– Varva ner! Jag ska ta hand om mig själv, vara med min familj och mina vänner.

–Sedan ska jag fortsätta skriva musik, jag ska jobba vidare ihop med Jörgen Elofsson. Och jag saknar min gitarr! Den är halva mig, så blir det en fjärde gång i Mello så får det bli med gitarren.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? Mariette kom på femte plats.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT Mariette kom på femte plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden