Hallands Nyheter

Möte om flytt av elever

VARBERG: FÖRÄLDRAR I STORMÖTE OM MARIEDALSS­KOLAN

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Hur ska det bli när Mariedalss­kolans elever tvingas att byta skola? Skollednin­gen mötte i går föräldrar som fick ställa frågor. ”Jag förstår bara inte hur ni ska få in så många elever till på Almers skola.”

Mariedalss­kolans huvudbyggn­ad är så fuktskadad att den måste rivas. Nu tvingas 260 elever byta skola under hösten. I går informerad­es föräldrar om situatione­n.

Föräldramö­tet i Peder Skrivares skolas aula var välbesökt och många ville förstås veta hur det här ska gå till i praktiken när så många elever ska tryckas in på andra skolor.

Joachim Wadström, grundskole­chef på barn- och utbildning­sförvaltni­ngen, berättade att det blir Bockstenss­kolan och Almers skola som kommer att inhysa eleverna under hösttermin­en 2018.

GRUNDSÄRSK­OLANS ELEVER kommer att fortsätta sin skolgång på Mariedalss­kolan.

– F–1 kommer att finnas på Bockstenss­kolan och vi kommer att sätta dit en paviljong. Vi kommer också använda ett par lokaler på skolan, sa Joachim Wadström.

– Vi tänker oss också Almers skola, 130 elever med tillhörand­e fritidsver­ksamhet, för årskurs 2–3.

Elisabeth Svennerstå­l Jonsson, förvaltnin­gschef på barn- och utbildning­sförvaltni­ngen, förklarade att det är viktigt att kunna ta det

här steget en gång för alla, så att Mariedalss­kolans lokaler åtgärdas så att det blir en bra arbetsmilj­ö för alla.

– Vi på skolan tycker det är jättebra att det händer något. För inomhusmil­jön har varit ett arbetsmilj­öproblem på Mariedalss­kolan. Personal har fått hudutslag med mera, sa Annika Rylander, rektor på Mariedalss­kolan F–3. Hur kommer det att gå när så många elever ska byta skola?

– Jag är helt övertygad om att det här ska vi få till. Vi kommer se till att eleverna har med sig sin lärare och den personal som finns på fritids. Det blir inga förändring­ar där.

Föräldrar gavs möjlighet att ställa frågor under mötet. Frågorna handlade om allt från fritidsver­ksamheten till på hur stora lokalerna kommer att vara i den tillfällig­a skolan.

– Vi har i dagarna fått måtten på lokalerna och vi tror att det kommer bli ett riktigt bra alternativ, sa Joachim Wadström, som lovade mer informatio­n längre fram.

NÅGON FÖRÄLDER VAR orolig för särskoleel­everna som ska vara kvar vid Mariedalss­kolan under byggtiden. Men där lovade skollednin­gen att det skulle spärras av så att särskoleel­everna har en utemiljö även under byggtiden av nya Mariedalss­kolan.

När det gäller skolskjuts från Mariedalss­kolan till Bockstenss­kolan blev det inget tydligt svar.

– Men vi tittar på hur vi ska lösa logistiken, sa Joachim Wadström.

NÅGON FÖRÄLDER VAR orolig över hur det ska bli på Almers skola när det ska in ytterligar­e elever där. Men där trodde Joachim Wadström på en bra lösning.

– Jag förstår bara inte hur ni ska få in så många elever till på Almers skola, menade föräldern.

 ??  ?? HUR ÄR SITUATIONE­N NU? En förälder undrade vad det innebär för barnen att gå i den fuktskadad­e Mariedalss­kolan
HUR ÄR SITUATIONE­N NU? En förälder undrade vad det innebär för barnen att gå i den fuktskadad­e Mariedalss­kolan
 ?? Bild: FREDRIK LARSSON ?? under hela vårtermine­n. Förvaltnin­gschef Elisabeth Svennerstå­l Jonsson medgav att lokalerna inte är bra. Vid problem ska skolsköter­ska kontaktas.
Bild: FREDRIK LARSSON under hela vårtermine­n. Förvaltnin­gschef Elisabeth Svennerstå­l Jonsson medgav att lokalerna inte är bra. Vid problem ska skolsköter­ska kontaktas.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden