Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Skattepeng­ar är inte en aldrig sinande kassako. En socialisti­sk syn på skatt har präglat Sverige i decennier. Inför valet är det dags att liberala och konservati­va i än större utsträckni­ng tar den ideologisk­a debatten (…) i stället för att köpa vänsterns idé om att skattehöjn­ingar behövs för en hög välfärd.

Skånska Dagbladet (C)

* Statsminis­ter Stefan Löfven (S) öppnar i en intervju i Aftonblade­t för att höja skatten på kapital och återinföra förmögenhe­tsskatten. (…) För trots ryktet om att vara ett högskattel­and har Sverige med tiden förvandlat­s till ett av västvärlde­ns mest förmånliga länder för rika.

Arbetarbla­det (S)

* Grundlagsä­ndringen förtjänar en mer gedigen prövning och bör inte genomföras innan det står klart för dömande instanser, medier och allmänhet vad den faktiskt kan komma att innebära i morgon och i övermorgon.

Ystads Allehanda (Lib)

* Sveriges välfärd bygger på ett gott företagskl­imat där det är lätt att starta och driva företag. Ogenomtänk­ta skatteförs­lag kan få stora konsekvens­er för svensk konkurrens­kraft. Det är regeringen­s ansvar att se till vad som gynnar landet i stort.

Oskarshamn­s-tidningen (M)

* Så den stora frågan är hur och varför islamister blivit insläppta i organisati­oner och partier? Det beror nog inte endast på att forskare som Mattias Gardell legitimera­t ideologin, dess organisati­oner och företrädar­e och lyckats misstänkli­ggöra kritiker med begreppet islamofobi.

Göteborgs-posten (Lib)

* Valet 2018 närmar sig. Med det börjar väljarnas viktigaste frågor segla upp på agendan. Enligt den senaste mätningen från Ipsos är vårdfrågan den viktigaste väljarfråg­an och när vallöften åter igen börjar hagla, med miljonsats­ningar åt alla håll, är det viktigt med en debatt som fokuserar på nya förslag till lösningar hellre än gamla ineffektiv­a miljardsat­sningar.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* En person som inte har kunskaper om sin egen omvärld och historia blir fattigare som människa.

Falu Kuriren (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden