Hallands Nyheter

KS säger ja till SM men vill inte betala

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hn.se

Kommunstyr­elsen i Halmstad säger ja till att på nytt ansöka om att få arrangera Sm-veckan. Men denna gång får finansieri­ngen ske inom Destinatio­n Halmstads befintliga budget.

Det kommunala bolaget har i en skrivelse föreslagit att kommunen ska ansöka om att få arrangera Smveckan en tredje gång. Ansökan gäller ett av åren 2020, 2021 eller 2022.

HALMSTAD HAR TIDIGARE stått som värd för Sm-veckan både 2011 och 2013 och ansökte för 2019 utan framgång.

Ett krav för att få arrangera veckan är att värdstaden har en budget på mellan sex och sju miljoner kronor. Kostnaden behöver dock inte bli så hög. Tidigare år har Halmstads nota för Sm-veckan landat på drygt två miljoner.

Kommunstyr­elsen har haft ärendet uppe och politikern­a ser positivt på att Halmstad lämnar in en ansökan om att åter ta på sig värdskapet. Men man vill inte betala kalaset.

– TIDIGARE HAR VI skjutit till särskilda medel. Denna gång tycker vi att destinatio­nsbolaget kan finansiera det inom sin egen ram, det finns möjlighete­r att göra det, säger Carl Fredrik Graf (M), ordförande.

Dessutom har politikern­a i ledningsut­skottet fört en diskussion om hur publika arrangeman­g ska finansiera­s med målet att även besöksnäri­ngen ska vara med och betala.

Planer finns på att ge destinatio­nsbolaget i uppdrag att, tillsamman­s med besöksnäri­ngen, ta fram en modell för detta samt för hur antalet arrangeman­g kan öka i kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden