Hallands Nyheter

Olsson och co till semifinal

- TT

Djurgården har ännu inte släppt in något mål i Svenska cupen. Efter 1–0 mot Häcken är Djurgården klart för semifinal.

I Djurgården har det varit rena rama sjukstugan och den senaste att insjukna i influensan var mittfältar­en Kevin Walker. Det gav två nykomlinga­r chansen från start för första gången, Jonathan Ring och Fredrik Ulvestad.

Häcken-tränaren Andreas Alm sade före matchen, till C More, att laget tränat på ”tempo, tempo, tempo” inför matchen. Och det var också Häcken som hade det högsta tempot inlednings­vis. Det gav flera chanser – Paulinho sköt utanför och Alhassan Kamara både nickade och sköt utanför.

ÄVEN VÄNSTERBAC­KEN Adam Andersson fick på ett bra långskott som Djurgården­målvakten Andreas Isaksson tippade till hörna.

Djurgården fick också till ett par målchanser i första halvlek, Kerim Mrabti som nickade över och Tinotenda Kadewere som sköt från straffpunk­ten, men bollen tog på en Häckenförs­varare och målvakten Peter Abrahamsso­n kunde rädda.

Djurgården-tränaren Özcan Melkemiche­l sade inför den andra halvleken, till C More, att han ville se mer beslutsamh­et i den sista tredjedele­n av planen.

HAN FICK SOM han ville. Djurgården hade anfall efter anfall, dock inga som resulterad­e i några vassare chanser.

Inte förrän i den 76:e minuten då Mrabti petade fram bollen till Kadewere som helt fri kunde slå in 1–0 bakom den utrusande Häckenmålv­akten. Det var Kadeweres tredje mål i Svenska cupen i år.

I semifinale­n väntar vinnaren i tisdagens möte mellan AIK och Örebro.

?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? GLAD. Jonas Olsson och hans Djurgården är vidare i cupen.
Bild: SIMON HASTEGÅRD GLAD. Jonas Olsson och hans Djurgården är vidare i cupen.