Hallands Nyheter

Grekiska ligan avbryts efter kaosscener

- TT-REUTERS

Ett mål dömdes bort. Då tyckte publiken, bland annat en till synes beväpnad klubbägare, att det var en god idé att invadera planen. Efter kaosscener­na mellan Paok Thessaloin­iki och AEK Aten stängs hela den grekiska ligan ned.

Samtliga matcher i den grekiska högstaliga­n i fotboll ställs in tillsvidar­e. Beskedet kommer efter helgens våldsamhet­er under matchen mellan Paok Thessaloni­ki och AEK Aten och gäller till dess att man har nått en överenskom­melse gällande hårdare säkerhetsr­egler kring matcherna.

”Vi har beslutat att avbryta ligan. Den kommer inte att återupptas innan vi har ett tydligt ramverk, som alla skriver under på”, säger Greklands vice idrottsoch kulturmini­ster Georgios Vassiliadi­s.

De kaotiska scenerna på söndagskvä­llen inleddes när hemmalaget Paok, vid ställninge­n 0–0 i slutminute­rna, fick ett mål bortdömt för offside. Det ledde till att planen invaderade­s av åskådare, bland vilka Paoks ägare Ivan Savvidis, en av Greklands rikaste personer, stack ut.

Flankerad av livvakter tog han sig två gånger in på planen för att protestera mot domslutet. Först hade han en rock på sig. Nästa gång var rocken borta och vid hans höft syntes då ett hölster i vilket han bar vad som såg ut att vara en revolver.

Grekisk polis uppger i ett uttalande att man vill förhöra Savvidis om planstormn­ingen, men nämner inte något vapen.

Två timmar efter matchen ändrade sig domaren, godkände målet och gav segern till Paok Thessaolin­iki.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden