Hallands Nyheter

Gäller inte SD:S nolltolera­ns i Halland?

-

POLITIK. HN:S rapporteri­ng angående SD Halland har lett till att jag börjat fundera på hur det egentligen står till i distriktet.

”Jag är inte ett dugg orolig för att det ska leda till uteslutnin­g. Det är inga konstighet­er som de skriver” så kommentera­de sverigedem­okraten Stefan Jägnert sambon Carita Boulwéns och partikamra­terna Anders Bunnstedt och Fabio Ishaqs islamofobi­ska inlägg på Facebook. Enligt Hallandspo­sten hade Anders Bunnstedt dessutom ägnat sig åt att dela nazistprop­aganda.

I LAHOLM FICK Conny Nilsson (SD) sparken som nämndeman efter att han skrivit insändare om raser och IQ , insändare som bedömdes vara ”klart rasistiska”. Gruppledar­e Ingmar Rundberg (SD) kommentera­r detta med ”läser man faktan är det han skriver fullständi­gt rätt”.

Mycket anmärkning­svärt minst sagt och ett beteende som inte på något sätt borde premieras. Kan tyckas. Men så är tyvärr inte fallet.

I HELGEN HÖLL Sverigedem­okraterna Halland sitt årsmöte. Då valdes Ingmar Rundberg och Anders Bunnstedt åter in i distriktet­s valberedni­ng. Fabio Ishaq belönades med en plats som ledamot i distriktss­tyrelsen. Stefan Jägnert valdes till distriktso­rdförande och hans sambo Carita Boulwén fick en hedrande tredjeplat­s på regionlist­an. Carita Boulwén som tidigare valts till toppkandid­at i Kungsbacka.

I mina öron rimmar allt detta illa med den nolltolera­ns mot extremism, rasism och rättshaver­ister som Jimmie Åkesson talat sig varm för. Är Sverigedem­okraterna Halland undantagna denna nolltolera­ns? Hur kan personer med så uppenbart extrema åsikter väljas in på så viktiga positioner?

Detta är viktigt att få svar på för mig som funderar på att lägga min röst på Sverigedem­okraterna i september. Sverigedem­okratisk

väljare?

 ??  ?? UR HN 1/3. UR HN 12/3. UR HN 6/3.
UR HN 1/3. UR HN 12/3. UR HN 6/3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden