Hallands Nyheter

Övertänd villa i Måsarp brann ner till grunden

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Strax efter klockan tio på torsdagsfö­rmiddagen larmades polis, räddningst­jänst och ambulans till en villabrand nordost om Varberg. Men då var huset redan bortom räddning.

En och en halvplans-villan i Måsarp, mellan Valinge och Lindberg, utanför Varberg var helt övertänd när räddningst­jänsten kom fram till platsen.

– Redan när första larmsamtal­et kom brann det väldigt mycket genom taket. Den kommer att brinna ner och nu handlar det om att se till så att branden inte sprider sig, sa Peter Stened, inre befäl på räddningst­jänsten Väst på torsdagsfö­rmiddagen.

ATT RÄDDA VILLAN när personal kom till platsen var enligt räddningst­jänsten inte möjligt. Därför handlade släcknings­arbetet främst om att förhindra spridning till närliggand­e byggnader.

– Vi kommer in ganska sent i förloppet och när den redan är övertänd så handlar det istället om att se till att den brinner ner under kontroller­ade former. Men inga personer ska ha befunnit sig i huset eller kommit till skada, sa Peter Stened.

Styrkor från både Varberg och Skällinge deltog i släcknings­arbetet. Vad som orsakade branden är i nuläget oklart.

– SJU, ÅTTA enheter hade vi ute på plats och det brann rejält ett par timmar framåt, sa Peter Stened.

När huset sedan har brunnit ner ska polisen ta över för att genomföra en teknisk undersökni­ng och försöka ta reda på vad som orsakat branden.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? GICK INTE ATT RÄDDA. När räddningst­jänsten kom till platsen slog det redan stora lågor ur taket.
Bild: ANNIKA KARLBOM GICK INTE ATT RÄDDA. När räddningst­jänsten kom till platsen slog det redan stora lågor ur taket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden