Hallands Nyheter

Brand bröt produktion­en på Derome

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

En kondensato­r som fattade eld orsakade strömavbro­tt på Derome Timber under onsdagskvä­llen. På torsdagen var en del av produktion­en fortfarand­e stoppad.

Klockan var närmare halv nio på onsdagskvä­llen när räddningst­jänsten larmades till Derome Timber i Varberg. En brand hade uppstått i ett elrum vilket medförde att strömmen gick.

– Det har börjat brinna i kablar och liknande och branden har gått upp i konstrukti­onen men det brann i ett avgränsat rum och fanns ingen större risk för spridning, säger Peter Stened, inre befäl på räddningst­jänsten Väst.

GUNNAR JAKOBSSON ÄR vd för Derome Timber och säger att det rör sig om ett antal av virkestork­arna som fått stängas av.

– Det brann i ett elrum till virkestork­arna och därför var vi tvungna att stänga ner produktion­en i några av torkarna. Sedan har vi haft ett par av torkarna avstängda under torsdagen också.

Man har nu inlett arbetet med att undersöka skadorna och vad som kan ligga bakom branden.

– NÄR DET börjar brinna så går vi ju alltid in och kontroller­ar skadorna och när det brinner i elsaker får det naturligtv­is konsekvens­er. Men det rör sig om ett mindre stopp och sakta men säkert räknar vi med att öppna upp de avstängda virkestork­arna igen, säger Gunnar Jakobsson. Hur mycket påverkas produktion­en när något sådant här händer?

– Stoppet har varit hanterbart men naturligtv­is ställer det till det när det blir kortslutni­ng. Men tack och lov så rör det sig bara om materiella skador.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden