Hallands Nyheter

Ett steg närmare station för Vivab

- MARTIN ÖRTEGREN

Kommunstyr­elsen klubbade igenom planavtale­t för Vivabs omlastning­sstation i Gödastorp vilket innebär att man är ett steg närmare för att den blir verklighet.

Turerna kring stationens vara eller icke vara har varit många och segdragna. Men under tisdagens sammanträd­e för kommunstyr­elsen tog man ett positivt kliv för den nya omlastning­sstationen.

– DET ÄR bra att Vivab har bestämt sig för att fullfölja projektet. Jag är glad att man kommer framåt med det men det är inte helt klart, motstånd från grannar har ju funnits och deras svar är helt avgörande för framtiden, säger miljö- och hälsoskydd­snämndens ordförande Ingemar Johansson (C).

Han som medverkat i prövningen av anläggning­en och en gång i tiden var grundare av biogasanlä­ggningen såg redan då möjlighete­rna att samla ihop avfall och använda den på samma plats.

– På sikt tycker jag att det finns en chans att lösa detta. Det är bra investerin­g som borde kunna tillfredss­tälla de närboende också.

VIVAB HAR I dagsläget ett tillstånd för verksamhet­en på Torsholm som sträcker sig till 31 december 2019. Med andra ord behöver den nya stationen stå klar år 2020. En av de stora fördelarna med att ha stationen i Gödastorp enligt Vivab är närheten till stora vägar, såsom E 6 och väg 150. Den nya omlastning­sstationen ska på sikt kunna ta hand om 30 000 ton avfall per år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden