Hallands Nyheter

Ett pussel ska

BANDY: ELITSERIEN

-

Kommer Mattias Johansson klara av att kombinera spel med tränarroll­en även i Elitserien? – Att jag vill spela väger ju över. Utgångspun­kten är där, men sen är inget påskrivet och klart, säger Mattias Johansson.

Det har gått ett par veckor och Frillesås har landat efter avancemang­et till Elitserien.

– Jag hade en vecka med influensa. Halva laget fick samma släng direkt efter sista matchen. Så i efterhand känns det ganska skönt att vi slapp kvala, säger Mattias Johansson över en lunch som består av hemlagad lasagne.

SOM TIDIGARE ÅR startar den gemensamma träningen i månadsskif­tet april-maj.

– Träningen kommer att trappas upp. Vi tog ett steg framåt förra året, och nu kommer det att krävas ännu mer. Det vet jag av egen erfarenhet.

Vilka är de viktigaste frågorna för Frillesås BK just nu?

– Att man inte svävar iväg och börjar i fel ände och tänker att vi ska värva tusen spelare. Det gäller att få med båda bitarna, att sätta en organisati­on i första hand, sen pågår arbetet med att behålla stora delar av truppen plus få till förstärkni­ng.

Hur mycket större budget blir det i Elitserien?

– Nu höftar jag lite extra, men bara resorna får man nästan räkna med en miljon extra. Det blir övernattni­ngar, kvällsmatc­her på vardagar. Stora posten är resor. Förra året kände vi på det med bortaturné­er, men nu blir det x antal resor till Hälsinglan­d i stället för en gång. Hur behöver ni förstärka organisati­onen?

– Hela vår styrelse arbetar ju ideellt och har andra jobb också, så det är en jäkla belastning. De flesta av våra konkurrent­er har minst en som är anställd i föreningen, men jag tror det handlar om att hitta sin

 ??  ?? DUBBELROLL. Mattias Johansson har inte bestämt sig för om han ska både vara tränare och spelare i Frillesås BK nästa
DUBBELROLL. Mattias Johansson har inte bestämt sig för om han ska både vara tränare och spelare i Frillesås BK nästa

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden