Hallands Nyheter

Läggas i FBK

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

egen väg. Det finns en positiv stämning och ett driv, så jag är inte orolig över att vi inte ska få ihop det. Inom en kort period kommer det att visa sig hur. Kan det bli tala om en ren sportchefs­roll?

– Det tror jag inte. Visst, det gäller att höja omsättning och erbjuda företag attraktiva lösningar för att vara med och sponsra oss, att vi syns mer i media och tv-sändningar. Men så stora är vi inte. Sportchef, det kanske får bli senare i så fall.

NÄR FRILLESÅS BK värvar spelare går man efter en prospektli­sta, där Mattias Johansson oftast kommit med förslag, som sedan dryftats i sportgrupp­en.

– Sedan har Erland (Johansson) som kassör och vår revisor Andreas stenkoll på vad som händer ekonomiskt. Man kan önska och vilja hur mycket som helst, men det finns två delar, säger Mattias.

Förre förbundska­ptenen Kent Hultqvist har kommit med en del råd till FBK.

– Kent har gjort en liknande resa i Gais. Det handlar om att inte stirra sig blind på vad andra gör. Samtidigt finns det delar och smarta lösningar som gör att man får vara lyhörd. Tellus och Motala är ju mindre klubbar som tagit steget upp och gjort det jättebra. Samtidigt måste vi behålla det som är unikt i Frillesås, vår familjära känsla.

Johansson uppskattar att cirka 90 procent av truppen har utgående kontrakt.

– I Bandyallsv­enskan är det vanligt att man inte skriver längre än ett år. Nu har jag inte hundra koll. De som var klara tidigare hade även en klausul inskriven – om vi skulle gå upp. Vad behöver ni få in?

– Gärna lite erfarenhet med spelare som spelat i högre tempo och kan ta det till nästa nivå. Vi går mycket på vilken typ av person det är och vad vi tror passar in i Frillesås. Egentligen behöver vi stärka varje lagdel, men det är spets som vi vill ha in. Har någon tackat nej?

– Det finns en till två som diskuterar med livspussle­t, men som inte stängt dörren än. Ge det några veckor så kommer det att hända ganska mycket. Nu har ju föreningen fått ta tag i många bitar som inte är sportsliga.

”Matte” själv har inte bestämt sig om det blir både spel och en tränarroll.

– Jag vet ju att belastning­en rent tidsmässig­t kommer att bli ännu större. Och dessutom ska vi spela på en nivå där konkurrens­en är tuffare. Det verkar som om FBK är positivt till det jag gjort än så länge. Jag ser det som väldigt långt borta att jag inte ska spela, men exakt hur min roll ska se ut, kommer vi diskutera nästa vecka.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? säsong.
Bild: MATHIAS BERGELD säsong.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden