Hallands Nyheter

Valseger

- TT

rad för Liberalern­a. Han är i Moskva för att arbeta med en bok.

– Jag är förbryllad över att Putin vågat höja ribban så högt som att säga att han vill att 70 procent röstar, och att han själv vill ha 70 procents stöd, säger Olofsson.

Vid klockan 18.00 lokal tid i Moskva låg valdeltaga­ndet på drygt 59,9 procent, rapportera­r Interfax med centrala valkommiss­ionen som källa. Siffrorna för valdeltaga­ndet uppdaterad­es inte mer på söndagen. Men vid samma tid vid förra presidentv­alet låg valdeltaga­ndet på 58,3 procent, och prognosen är nu att det blir drygt 65 procent.

REDAN ÄR PUTIN den ryske ledare, näst efter Stalin, som suttit längst vid makten och frågan är om viss trötthet spridit sig bland de 107 miljoner ryssar som får rösta.

I den sibiriska staden Omsk rådde festivalst­ämning utanför vallokalen, men ingen behövde köa till röstningsb­åsen, berättade Robert Hall, svensk valobserva­tör på plats. Valdagen var också fyraårsdag­en för den ryska annekterin­gen av Krim, vilken en del firade. Men de flesta människor utanför skolan där Hall befann sig var upptagna med andra aktivitete­r.

Få utländska bedömare tror att valet blir fritt och rättvist. Robert Hall kan dock inte säga något ännu om vilka iakttagels­er han har gjort.

– Vi är 500 personer som rapportera­r och allt ska slås ihop till en gemensam analys.

 ?? Bild: YURI KADOBNOV/AP/TT ??
Bild: YURI KADOBNOV/AP/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden