Hallands Nyheter

Fortsatt oklart kring misstänkt misshandel

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se VARBERG

Polisen har ännu inte kunnat höra den man som hittades allvarligt skadad på Håstens torg i lördags natt.

Det är fortfarand­e oklart vad som hänt den man som hittades med svåra skador på Håstens torg natten till i lördags. Polisen söker nu vittnen som kan ha sett något under natten.

Strax efter klockan fyra natten till i lördags kom en man i 60-årsåldern in till sjukhuset i Varberg med allvarliga skador. En förundersö­kning inleddes och polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

– I nuläget har vi vidtagit de åtgärder som krävs och vi vet fortfarand­e inte om det rör sig om något brottsligt eller om han helt enkelt har ramlat, säger Suzanne Redenfors, förundersö­kningsleda­re på polisen på måndagen.

”Vi vet fortfarand­e inte om det rör sig om något brottsligt” SUZANNE REDENFORS Förundersö­kningsleda­re polisen

Enligt polisen ska mannen ha varit på Rockers Pub med ett antal vänner på lördagen, och vännerna har hörts.

– Vad jag förstår ska det inte ha framkommit något ovanligt i de förhören. Det finns ingenting som tyder på att det ska ha uppstått något bråk. De ska ha skiljts åt på kvällen.

POLISEN SÖKER FORTFARAND­E vittnen till händelsen och uppmanar alla som kan ha sett något under natten att höra av sig med tips. Man väntar fortfarand­e på att kunna höra mannen.

– Han var kraftigt nedkyld och ganska allvarligt skadad som jag förstod det. Men nästa steg är nu att få till ett förhör med honom. Han har alltså legat på platsen länge?

– Antagligen har han legat där i åtskilliga timmar, det är vad vi tror i alla fall, säger Suzanne Redenfors.

Hallands sjukhus säger till HN att de inte lämnar ut några uppgifter kring händelsen med hänvisning till sekretess.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden