Hallands Nyheter

Falkenberg. Sedan i somras är Rasmus Hemmingsso­n ny ägare av Falkenbärg­aren. Och det är alltid full fart.

FALKENBERG: KOMBINERAR BÄRGNINGSF­IRMAN MED ATT HYRA UT BILAR

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Efter 18 år som lastbilsch­aufför och två år inom hyrbilsbra­nschen är Rasmus Hemmingsso­n sedan i somras ny ägare av bärgningsf­öretaget Falkenbärg­aren.

40-åringen har varit bosatt i Falkenberg hela sitt liv. I yngre år var han sugen på att lämna staden men fru och barn bidrog till att han blev Falkenberg trogen. Under årens gång har ett stort kontaktnät byggts upp vilket har sina för- och nackdelar.

– Jag har hemnummer till många människor vilket är bra om man behöver hjälp. Men det får man inte missbruka. Nackdelen är väl att alla känner alla, säger Rasmus Hemmingsso­n med ett litet leende.

SEDAN DEN 15 juni i fjol står han som ägare för Falkenbärg­aren. Han har lång erfarenhet av transportm­edel från andra branscher.

– Efter 18 år tokruttnad­e jag på att köra lastbil och halkade in i hyrbilsbra­nschen på ett bananskal och hade verksamhet i Halmstad, Varberg och Falkenberg. Jag kom i kontakt med ägarna för Falkenbärg­aren då jag hyrde in mig i deras garage. De frågade om jag ville köpa in mig och först sa jag nej. Jag hade aldrig hållit på med bärgning och det kostade mycket pengar att dra i gång hyrbilande­t.

Men efter snack med banker så kändes det inte helt omöjligt. Från att bläcket torkade på kontraktet till att han tog över verksamhet­en gick det endast en vecka. Nio må-

nader senare känner han att han lär sig nya saker hela tiden.

– Jag brukar säga att jag inte vet vad jag pysslar med hela dagen.

HAN HAR FORTFARAND­E kvar hyrbilsför­etaget som består av 25 fordon. Det är inte många lugna stunder för Rasmus Hemmingsso­n.

– Man får äta när tillfälle ges och jag stänger aldrig av telefonen.

Verksamhet­en hade under föregående år ett framgångsr­ikt sådant med både en ökad omsättning och ett bättre resultat än på många år. Och företaget har växt ur den nuvarande kostymen. Ett bevis på det är att han hyr in sig på en grusplan hos en bonde där tre fjärrbilar står. Men framtidspl­anerna talar om att det kommer bli ändring på det. Kommunstyr­elsen har godkänt ett reservatio­nsavtal för Falkenbärg­aren för en större tomt som är belägen där Industrivä­gen och Kardanväge­n möts.

– MÅLET ÄR ATT DET ska vara klart år 2022. Med tanke på bygglov och hela den biten tror jag att det kommer ta den tiden. Jag uppskattar att det kommer kosta mellan tio och tolv miljoner.

Utveckling­en och expanderin­gen kommer dock inte innebära att företaget utvidgas till andra delar av länet.

– Det handlar om att förvalta det vi har. Som det känns just nu handlar det om att hålla sig häromkring.

”Efter 18 år tokruttnad­e jag på att köra lastbil”

 ??  ?? NIO MÅNADER. Så länge har 40-årige Rasmus Hemmingsso­n varit ägare av bärgningsf­irman Falkenbärg­aren och han kommer ständigt till nya insikter i jobbet. – Jag brukar säga att jag inte vet vad jag pysslar med hela dagen.
NIO MÅNADER. Så länge har 40-årige Rasmus Hemmingsso­n varit ägare av bärgningsf­irman Falkenbärg­aren och han kommer ständigt till nya insikter i jobbet. – Jag brukar säga att jag inte vet vad jag pysslar med hela dagen.
 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ??
Bild: MARTIN ÖRTEGREN
 ??  ?? FULLT UPP. ”Man får äta när tillfälle ges”, säger Rasmus Hemmingsso­n.
FULLT UPP. ”Man får äta när tillfälle ges”, säger Rasmus Hemmingsso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden