Hallands Nyheter

Emelie Bengtsson som driver Facebookgr­uppen Hallandstj­ejer har hunnit med mycket under sina 30 år.

- LENA BERGLUND lena.berglund@hn.se 010-471 53 63

Hur går det med facebookgr­uppen Hallandstj­ejer som du driver?

– Jättebra, nu har gruppen 1 520 medlemmar. Från början, för 1,5 år sedan, var vi fyra tjejer som lade upp en egen grupp som vi kallade ”Tjejkväll” när vi skulle ut och äta i Halmstad. Det var jättetrevl­igt så vi la upp foton från middagen på vår sida efteråt. Vi fick genast kommentare­r från våra vänner och bekanta som också ville vara med. Så vi öppnade upp gruppen för alla och döpte om den till ”Hallandstj­ejer, många anmälde sig snabbt. Varifrån Halland kommer de flesta och vilka är de?

– De flesta kommer från Varberg, Falkenberg och Halmstad och det är spridda åldrar. De är allt från 18 till 86 år.

Dina senaste tolv år ska ha varit händelseri­ka, bland annat har du arbetat som frisör och drivit eget företag i 8 år. Hur var det och när och varför slutade du?

– Det var jättekul att starta upp ett frisörföre­tag efter studenten. Jag hyrde in mig på en stol i en salong 2007 och träffade jättemånga härliga kunder. Men efter några år kände jag att jag ville vidare. Och frisöryrke­t är ett tufft jobb för rygg och axlar och man handskas med mycket kemikalier. När jag slutade blev mina händer, som jag börjat få problem med, bra.

Varför utbildade du dig till kock?

– Jag har alltid varit intressera­d av matlagning. Jag valde mellan frisöroch kockutbild­ningen när jag sökte till gymnasiet. Efter mammaledig­heten började jag plugga till kock på Kompetensc­entrum i Falkenberg. Helt perfekt, det var en bra utbildning och mat är ju lite speciellt i Falkenberg som är en riktig matstad. I dag arbetar jag i köket på Ica Maxi Flygstaden i Halmstad. Där är bättre lön och arbetsvill­kor än inom restaurang­branschen. Och bättre arbetstide­r, speciellt om man har småbarn. Du och din sambo Denny har även fått två söner. Hur gamla är de och hur träffade du Denny? – John är 3,5 år och Milton är 6,5 år gamla. Jag träffade Denny på Club Moon i Halmstad för tolv år sedan. Efter lite dejtande blev det väldigt bra. Det bästa med Denny är att han är driven, ärlig och en perfekt pappa, han har många positiva egenskaper. Du och Denny har även hunnit bli husägare, hur gick det till? – Det gick väldigt fort. Vi köpte huset redan 2007. När vi träffades 2006 letade Denny efter en bostad, så det blev så att vi började leta efter ett hus tillsamman­s. Vi sökte i området från Falkenberg, där jag bodde, och Halmstad, där Denny bodde. Vi hade varit på närmare tio visningar när vi till slut hittade det som skulle bli vårt hus. Vi ville ha en någorlunda stor trädgård och grannar runt omkring. Huset ligger i Slöinge mitt emellan Falkenberg och Halmstad så det var perfekt. Det är ett 80-tals hus med källare och vi har renoverat en del genom åren. Denny är händig och jag står för idéerna (skratt).

Kan du beskriva dig själv?

– Haha. Nja, jag är väldigt glad och driven. Jag gillar att planera och sedan få det genomfört. Jag vill ha ordning och reda och sen är jag väldigt social.

Hur ska du fira din födelsedag?

– Tillsamman­s med närmaste familjen och i sommar blir det stor fest.

UPPVÄXT: Falkenberg

BOR: Slöinge

FAMILJ: Sambon Denny, sönerna John är 3,5 år och Milton är 6,5 år

YRKE: Kock

 ??  ??
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? HALLANDSTJ­EJ. Det har hänt mycket sedan Emelie Bengtsson tog studenten, hon är inne på sitt andra yrke, hon har köpt hus, bildat familj och startat facebookgr­uppen Hallandstj­ejer. Här är hon ute på familjens tomt med sönerna Milton och John.
Bild: OLA FOLKESSON HALLANDSTJ­EJ. Det har hänt mycket sedan Emelie Bengtsson tog studenten, hon är inne på sitt andra yrke, hon har köpt hus, bildat familj och startat facebookgr­uppen Hallandstj­ejer. Här är hon ute på familjens tomt med sönerna Milton och John.
 ??  ?? EMELIE BENGTSSON. Gillar att planera.
EMELIE BENGTSSON. Gillar att planera.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden