Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Alla Allianspar­tierna är för ett svenskt medlemskap i Nato, men utan egen majoritet saknar det stöd i riksdagen. Ett svenskt medlemskap kräver stöd från Socialdemo­kraterna, men det kräver ett stort förändring­sarbete inom partiet.

Södermanla­nds Nyheter (C) * Frågan är bara hur sugen Stefan Löfven kommer att vara på en skatteuppg­örelse om han inte längre är statsminis­ter. Det lär snart visa sig efter valet om den utsträckta handen var en vilja att ta ansvar för Sveriges ekonomi - eller bara ett försök att behålla makten.

Bohuslänni­ngen (Lib)

* Vad händer när hyresrätte­n, framför allt den kommunalt ägda, blir ett boende för resurssvag­a? Svaret på den frågan får man om man utgår från de värden som den svenska modellen på bostadsmar­knaden har skapat: stor allmän acceptans för allmännytt­an och hög boendestan­dard för alla.

Barometern (M) * Sedan två år har uppgörelse­r med skjutvapen blivit vardag i många av dessa områden. Men det har tveklöst också lett till en mobiliseri­ng av resurser, främst från polisens sida men också från andra myndighete­r. Och detta har definitivt varit till gagn för alla vanliga medborgare som bor där.

Upsala Nya Tidning (Lib)

* Förslaget om att göra barnkonven­tionen till lag är ett exempel på en trend där domstolar kan ges större utrymme att fatta beslut med politisk betydelse. Oklara och svepande lagar ökar utrymmet för domares eget tyckande.

Vestmanlan­ds Läns Tidning

(Lib) * Orsaken är att idén att göra barnkonven­tionen till lag enbart handlar om symbolik: att regeringen vill visa att man vill barnens bästa. Några praktiska förändring­ar kommer lagen med stor säkerhet inte att ge.

Örnsköldsv­iks Allehanda (Lib)

* Närvaron av hotet från antibiotik­aresistens­en är lika påtaglig som frånvaron av politiskt engagemang i frågan. I en valrörelse där alla vill prata sjukvård borde medborgarn­a ställa makthavarn­a mot väggen: Hur ska bakteriern­a stoppas?

Kristianst­adsbladet (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden