Hallands Nyheter

Var är fotbollens protester?

-

FOTBOLL. Storbritan­nien utvisar 23 ”diplomater”, ställer in ett ryskt toppbesök och väljer avstå från ”diplomatis­ka” besök i Ryssland i samband med fotbolls-vm med anledning av förgiftnin­gshistorie­n i Salisbury.

Den ryska regimen fortsätter sitt korståg mot de som vågar ifrågasätt­a det sjuka styret, den korrupta politiken och framförall­t de som vågar kritisera kejsar Putin! Under åren har ett flertal kritiker bragts om livet utan någon synbar politisk eller annan konsekvens.

I RYSSLAND SKA till sommaren VM i fotboll genomföras, ett arrangeman­g som jag med Var är debattarti­klarna? Var är fotbollens ställnings­tagande för demokrati och mänskliga rättighete­r?

största sannolikhe­t tror har tilldelats på allt annat än riktiga grunder. Minns alla Fifa-”affärer” med bästa kompisarna Blatter och Platini i spetsen.

Var är fotbollens

protester? Var är debattarti­klarna? Var är fotbollens ställnings­tagande för demokrati och mänskliga rättighete­r? Tystnaden talar sitt tydliga språk. Businessen

VILKEN MODIG NATION vågar likt Rosa Parks 1955 sätta bollen i rullning för att få till en förändring? Även en liten nation kan ta första steget i ett viktigt ställnings­tagande genom ett medvetet agerande, agiterande eller till och med ett ställnings­tagande för de demokratis­ka värden som borde råda i de länder som får förmånen att arrangera ett av världens största idrottseve­nemang!

Flytta fotbolls-vm 2018 och 2022 nu.

Johan Johqvist

 ?? Bild: GRØTT, VEGARD WIVESTAD ?? FOTBOLL.
Bild: GRØTT, VEGARD WIVESTAD FOTBOLL.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden