Hallands Nyheter

Camilla Johansson blev årets spelare i svensk dambandy

- BANDY: BANDYGALAN SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Trots missad Sm-final blev Camilla Johansson utsedd till årets spelare i svensk bandy. För tredje gången i karriären. – Det är jättesmick­rande att få en sådan utmärkelse, säger Johansson.

Förbundet bortsåg nog från den missade Sm-finalen. För nog smäller det än högre att göra matchens enda mål i en Vm-final.

– Jättekul att få ta emot det här priset, det är verkligen en ära, säger Camilla Johansson.

Trots att hennes Kareby alltså missade finalen hade Camilla Johansson ändå en stor roll på Studentern­as. Hon agerade expertkomm­entator i SVT:S sändning.

– Det var en helt ny utmaning för mig och jag var väldigt nervös. Men jag kände att jag har fått så mycket av bandyn och det här var en chans att ge tillbaka som jag ville ta. Gick det bra då?

– Haha, jag har inte vågat kolla på det än. Men jag har bara fått positiva kommentare­r.

Vid sin sida hade hon rutinerade Chris Härenstam.

– Han är ju fantastisk så det var bara att hänga på, säger Johansson.

Hon fyller 30 år senare i år och börjar kanske se ett slut på karriären.

– Jag försöker fortfarand­e smälta den här säsongen, men jag måste ha motivation­en och känna suget för att köra vidare. Jag behöver tid att fundera. Är det inte annars en klassiker inom bandy, att man lägger av på våren och sen dyker upp när sommarträn­ingen är slut?

– Haha, du är rätt ute. Men jag tror de flesta tränar på innan man tar beslutet att komma tillbaka.

Trots allt har det varit en fantastisk säsong för familjen Johansson. Vm-guld för Camilla och uppflyttni­ng till Elitserien med moderklubb­en Frillesås för bröderna Mattias och Fredrik.

– Jag gläds otroligt med hela Frillesås och med mina bröder, det är helt fantastisk­t vad som hänt.

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? NY I RUTAN. Camilla Johansson gjorde debut som tv-expert, här tillsamman­s med Mats Nyström i studion innan match.
Bild: KENTA JÖNSSON NY I RUTAN. Camilla Johansson gjorde debut som tv-expert, här tillsamman­s med Mats Nyström i studion innan match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden