Hallands Nyheter

54-årig veteran tvåa på Usa-touren

- TT

Laura Davies hade chansen att bli den äldsta segraren på Usatouren, men sydkoreans­kan Park In-bee satte stopp för den 54-åriga brittiskan som är nöjd ändå. – Nu när folk frågar när jag ska sluta, säger jag bara ”jag slutade tvåa i förra veckan”, säger golfvetera­nen.

Park gick på 67 slag under sista ronden av tävlingen i Phoenix och vann med fem slags marginal till en trio, däribland Davies. Davies gick på 69 slag sista dagen. – Jag har nog aldrig varit så nervös och jag höll på att sänka det helt, säger Davies till tourens webbplats.

– Jag började med en bogey, men när jag sen chippade i för eagle på det andra hålet så lugnade jag mig.

Davies spelade sin första tävling på Usa-touren 1987 och den 20:e och senaste segern kom 2001.

– Det hade varit stort att vinna efter Gud vet hur många år på LPGA. Men jag är ganska nöjd med avslutning­en, låg ju fyra över par efter mina sex första hål så att sluta tvåa är fantastisk­t, säger Davies.

– Så nu när folk frågar när jag ska sluta, säger jag bara ”jag slutade tvåa i förra veckan”.

Engelskan, som är känd för att nästan aldrig träna, spelar fortfarand­e även på Europatour­en och där kom de senaste segrarna, av 45 totalt, för åtta år sedan.

Bästa svenska i tävlingen blev Daniela Holmqvist på 20:e plats.

 ?? Bild: RICK SCUTERI ?? MISSAD VINSTCHANS. Laura Davies var nervös när hon slog ut på första hålet i Phoenix, eftersom 54-åringen hade chans att ta hem segern.
Bild: RICK SCUTERI MISSAD VINSTCHANS. Laura Davies var nervös när hon slog ut på första hålet i Phoenix, eftersom 54-åringen hade chans att ta hem segern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden