Hallands Nyheter

Exklusiv spelning i Överlida

- AGNES ARONSSON

Till helgen kommer Teddybears till Kullaberg i Överlida för en unik spelning. Det är första gången på 15 år som de spelar i trakten.

Nu står det klart att gruppen Teddybears kommer till Kullaberg i Överlida. På lördag, den 24 mars, öppnas dörrarna till den faktiskt ganska exklusiva spelningen.

– De har inte lirat speciellt mycket senaste tiden så det är extremt kul att de kommer hit. Och det är ungefär 15 år sedan de var här senast. Vi är extremt stolta, säger Alex Tidesjö, som är en av dem som arrangerar spelningen på Kullaberg.

TEDDYBEARS UPPTRÄDER som ”Teddybears DJ set”, vilket innebär att de har med en gäst och en DJ på scen. Deras klassiska hits utlovas, så som ”Cobrastyle”, ”Hey Boy”, ”Sunshine” och ”Yours to Keep”. Självfalle­t uppträder de iförda sina klassiska björnhuvud­en.

– Publiken kan förvänta sig mycket energi och en häftig ljusshow. Allt handlar om feeling med dem, och de kör så länge det går. Det är energi och Teddybears är aldrig tråkiga. Det blir häftigt och unikt, säger han.

”Publiken kan förvänta sig mycket energi och en häftig ljusshow.”

Bandet bildades år 1991, och gick tidigare under namnet Teddybears Sthlm. Gruppen består av Jocke Åhlund, Klas Åhlund och Patrik ”Swedish Tiger” Arve. De släppte en nyrelease på sin platta ”You are Teddybears” från 1993 i höstas och senast uppträdde de på Kulturkala­set i Göteborg 2017.

– Kontrasten att spela på kulturkala­set och sedan komma till oss är rätt häftig, säger Alex Tidesjö.

ALEX TIDESJÖ OCH hans tre kompanjone­r tog över driften av Kullaberg i september, och har sedan oktober arrangerat en spelning varje månad. Bland bokningarn­a har de haft Vigiland, 2 Blyga läppar, Black Ingvars, The Playtones och Emil Assergård.

– Vi tar in 1 000 personer i lokalen, och de senaste spelningar­na har vi snittat på fullsatt, säger Alex Tidesjö.

Teddybears går på scen strax innan midnatt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden