Hallands Nyheter

Låt Afghanska ungdomar få stanna i Sverige!

-

INVANDRING. Mitt namn är Zaki Husseini och jag kommer från Afghanista­n. Jag kom till Sverige för två år sedan på grund av krig i mitt hemland. I två år nu har jag försökt att gå i skolan för att lära mig språket, kulturen och gjort mitt bästa för att integreras i samhället.

Jag har ett bra och tryggt liv här i Sverige. Jag är glad och tacksam för att jag fick komma till Sverige men efter ett år fick jag avslag från Migrations­verket och det har gjort att jag har tappat allt hopp.

När det var som värst i Afghanista­n och min familj såg osäkerhete­n för min framtid bestämde de sig för att skicka mig ut ur landet. Jag hade inget pass och jag smugglades ut ur Afghanista­n. Innan jag kom till Sverige åkte jag genom många olika länder och det dröjde 1,5 månad tills jag var framme. Jag blev glad för att jag kom till ett land där jag trivs och där man kan leva som människa. I början kunde jag sova med hopp och jag kunde vakna med hopp om ett bättre liv. Men nu känner jag mig hopplös och desperat.

Nu undrar jag, är alla dörrar stängda för mig? Har jag ingen chans att stanna? Kan jag inte vara en resurs för Sverige?

Dessa frågor har engagerat mig hela tiden. Levnadssta­ndarden har förändrats för mig sedan jag fick avslag och blev höjd i ålder. Min framtid kommer att förstöras om Sverige bestämmer sig för att skicka mig tillbaka till Afghanista­n.

Jag vädjar till alla er som bestämmer; låt oss Afghanska ungdomar få stanna i Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden