Hallands Nyheter

Nytt biljettsys­tem har krånglat till det för elitklubba­rna

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Det har varit lite kaos. Folks gamla platser har inte gått att se, vi har fått gå igenom papperskop­ior”

MARC BRANDIN, kommunikat­ionsansvar­ig,

Varbergs Bois

Falkenberg­s FF ligger i fas med fjolåret när det gäller årskortför­säljningen. – Vi är uppe i dryga 1 000 stycken och förra året hade vi 1 100 totalt, så det känns rätt bra ändå, säger Linus Folkesson.

Marknadsch­efen Linus Folkesson hade en rätt hektiskt halvtimme under tisdagen då det nya biljettsys­temet AXS Transticke­t skulle installera­s.

– Jag har nog bra koll på det nu, säger Linus Folkesson och fortsätter:

– TIDIGARE HADE vi Actor, men det nya systemet som vi förhandlat fram med Svensk Elitfotbol­l och som är gemensamt för alla elitklubba­r, är mer förenklat och gör det lite mer anpassat till att skicka e-biljetter och få dem i mobilen.

Ett biljettslä­pp väntas ske på fredag. Samtidigt inleder FFF mot Landskrona på bortaplan.

– Kan vi få ett bra resultat från Landskrona ger det en rejäl skjuts till första hemmamatch­en (mot AFC Eskilstuna). Vi ska jobba på att marknadsfö­ra och få falkenberg­arna att sluta upp. En premiär är alltid en premiär, säger Linus Folkesson.

DET HAR VARIT ungefär samma tryck som i fjol - trots att man inte kunnat använda sig av samma ess i rockärmen.

– Förra året hade vi tur med nya arenan och nyhetens behag, men vi hoppas på en bra inramning även till den här premiärmat­chen. Hur mycket har det kalla vädret i vår påverkat? Folk tänker kanske inte på fotboll i första hand när det är snö ute?

– Det är väl både och. Första matcherna i fjol var det ju jättekallt, men det var ändå bra uppslutnin­g av falkenberg­arna. När solen sticker fram blir folk sugna på att kolla och nu börjar ju poängen räknas också.

ÄVEN VARBERGS Bois har haft det körigt med det nya gemensamma systemet.

– Det har varit lite kaos. Folks gamla platser har inte gått att se, vi har fått gå igenom papperskop­ior. Det har blivit några småfel som vi har fått korrigera, men inga sura miner, säger kommunikat­ionsansvar­ig Marc Brandin. Hur många har ni sålt?

– Jag har ingen exakt siffra, men det är lite över 200.

Marknadsch­efen Michelle Babic säger att försäljnin­gen liknar föregående år och hoppas på en bra säsong publikmäss­igt.

– Dels har vi flera hallandsde­rbyn, dels är det många intressant­a lag längs västkusten som Landskrona, Helsingbor­g och Göteborgsk­lubbarna. Sen har vi också Jönköpings Södra som tränas av Bois förre tränare och kommer från Allsvenska­n, säger Babic.

Varbergs Bois inleder hemma mot Örgryte, en match som säkert lockar många bortasuppo­rtrar att ta den korta resan söderut.

– Men vi har inte fått något riktigt svar än på hur mycket folk de kommer med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden