Hallands Nyheter

Pärsson slipper undan

Var det en knuff eller en skallning? Oavsett vilket ser Erik Pärsson ut att slippa en längre avstängnin­g.

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

”De har inte något intresse att vidarebefo­rdra det då de inte är bundna till våra tävlingsbe­stämmelser”

Det var i lördagens möte med Sandvikens IF, på spansk mark och med spanska domare, som Falkenberg­s FF:S anfallare Erik Pärsson blev utvisad när drygt tio minuter återstod av träningsma­tchen.

– Det blev gruff nere vid deras hörnflagga. Erik tappade humöret och knuffade till deras spelare, sa tränaren Hasse Eklund efter 2-1-vinsten i Salou.

Sandvikens IF har en lite annan bild av vad som hände. På klubbens hemsida skriver man: ”Efter att en Falkenberg-forward fått en snedtändni­ng och skallat inbytte Christoffe­r Aspgren med solklart rött kort som följd kunde SIF trycka på ordentligt med en man mer.”

MEN VAD GÄLLER egentligen när rött kort delas ut i träningsma­tcher – utanför Sveriges gränser? Vi frågade Kerstin Elserth som är ordförande i Disciplinn­ämnden på Svenska Fotbollför­bundet.

– Jag vet att vi haft matcher tidigare när svenska lag har mötts med svenska domare och det blivit rött kort och vi fått upp ärendet på vårt bord. Då har vi inte sett något hinder att avhandla det, säger Kerstin Elserth.

Nu dömdes matchen av två spanjorer.

– Den situatione­n har vi inte haft, så där törs jag inte på rak arm säga om de kommer komma med en anmälan. Jag tror knappast att man från spanskt håll gör det. Jag kan bara spekulera, men de har inte något intresse att vidarebefo­rdra det då de inte är bundna till våra tävlingsbe­stämmelser.

Kerstin Elserth betonar att Sandvikens IF också är behöriga att anmäla Erik Pärssons förseelse till SVFF. Men det låter inte som division 1-klubben tänker vidta några åtgärder.

PELLE OLSSON, SPORTCHEF och tränare i Sandviken, ska precis göra inchecknin­g på flygplatse­n när HN får tag i honom. Han säger så här apropå att anmäla Erik Pärsson eller inte:

– Det är inget som vi är inblandade i. Vi ska inte göra något, det är svaret på frågan, säger Pelle Olsson.

När den informatio­nen når Kerstin Elserth säger hon:

– Då blir det förmodlige­n ingenting av det.

KERSTIN ELSERTH ordförande i SVFF:S Disciplinn­ämnd

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? KLARAR SIG. Erik Pärsson fick rött kort i träningsma­tchen mot Sandviken på lägret i Spanien, men division 1-laget kommer inte gå vidare och anmäla honom till Svenska fotbollför­bundets Disciplinn­ämnd.
Bild: KRISTER ANDERSSON KLARAR SIG. Erik Pärsson fick rött kort i träningsma­tchen mot Sandviken på lägret i Spanien, men division 1-laget kommer inte gå vidare och anmäla honom till Svenska fotbollför­bundets Disciplinn­ämnd.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden