Hallands Nyheter

Mariette med nytt boksläpp

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Efter succétrilo­gin om sekten Viaterra är nu Mariette Lindstein aktuell med en ny bokserie. – Den handlar om osynliga sekter i samhället, och jag har redan skrivit klart andra boken.

Men först ut ”Vit krypta”, som har boksläpp nästa vecka.

Mariette Lindstein är Halmstad och bröt sig loss från Scientolog­ikyrkan 2004. Innan dess var hon bosatt i rörelsens högkvarter, Gold Base, strax utanför Los Angeles. Där bodde hon tillsamman­s med sin son John.

– Min son bor kvar i USA med sin familj, men han flydde också scientolog­in. Vi har kontakt men vi ses inte så ofta på grund av distansen, säger Mariette. från

I DAG BOR hon med sin make Dan, och de träffades i Gold Base. Dan lyckades fly rörelsen ett par månader innan Mariette. Efter det levde de tillsamman­s i San Francisco i sju år, och 2011 gick flyttlasse­t till Sverige.

– Nu bor vi i Marbäck och är precis nyinflytta­de. Vi trivs jättebra och nu har jag mitt egna bibliotek där jag kan sitta och skriva mina böcker, säger hon.

De bor i huset tillsamman­s med tre dansk-svenska gårdshunda­r: Thelma, Bianca och Prada.

”Märkliga saker börjar hända och systern misstänker att en sekt har tagit henne.”

MARIETTE LINDSTEIN

MARIETTE HAR TIDIGARE år varit aktuell med trilogin som handlar om sekten Viaterra och den grymme ledaren Franz Oswald. Hon inspirerad­es av egna upplevelse­r från sin tid i Los Angeles och Gold Base. Trilogin säljs totalt i elva länder, bland annat Polen, Kanada, Nya Zeeland och Australien. Nu släpps en ny bokserie, och första boken ”Vit krypta” är en thriller och handlar om osynliga sekter i samhället, maktlöshet och manipulati­on. Den släpps på Forum, som är ett av Bonnier-förlagen. – Man får följa med ett syskonpar som är enäggstvil­lingar. En midsommarn­att försvinner en av tjejerna spårlöst, och man letar efter henne i flera månader utan att hitta en enda ledtråd. Märkliga saker börjar hända och systern misstänker att en sekt har tagit henne, berättar Mariette.

Den 28 mars är det öppen releasefes­t för ”Vit Krypta” på Akademibok­handeln i Halmstad. Då finns Mariette på plats för att prata om sitt nysläpp. Förutom att boken finns tillgängli­g i Sverige så ska den släppas på Londonmäss­an i början av april.

– Det är ett högre tempo i den här serien än vad det är i min trilogi. Så det är lite annorlunda, säger hon.

MARIETTE HAR REDAN skrivit den andra boken och den planeras att vara tillgängli­g 2019.

– Läsarna får följa samma personer, men det finns riktiga avslut den här gången. Det spelar inte så stor roll i vilken ordning man läser dem. Det är fortfarand­e inte helt spikat hur många böcker det blir i serien, det får tiden utvisa, säger hon.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? NY BOK. Mariette Lindstein, från Halmstad, är aktuell med ny bok – ”Vit krypta”.
Bild: JARI VÄLITALO NY BOK. Mariette Lindstein, från Halmstad, är aktuell med ny bok – ”Vit krypta”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden