Hallands Nyheter

Premiär för ”P3 musikdokum­entär”

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

P3 musiksatsa­r med en ny dokumentär­serie som kommer att gå på djupet i olika artisters liv. Först ut är ”Rihanna – antihjälte­n från Barbados”, där allt från fans till aktivister uttalar sig om superstjär­nan.

Premiäravs­nittet av ”P3 musikdokum­entär” följer Rihannas liv och uppväxt, från de tidiga åren i Barbados som kantades av våld och missbruk, till en karriär som popprinses­sa.

Det första avsnittet beskrivs som ”historien om en artist som besöker strippklub­bar, röker gräs och pratar utan filter. Med hjälp av systerskap, humor och revanschlu­st mot revisorer och skivbolags­bossar, ska Rihanna komma att definiera en hel generation.”

Medverkar gör bland annat ”Peter”, en gerilla-affischera­re som skapade rubriker inför Chris Browns konsert i Göteborg 2012, när han satte upp bilder på Rihannas ansikte efter att Brown hade misshandla­t henne.

”Det är ju orättvist att Rihanna ska låna ut sitt ansikte och speciellt sitt misshandla­de ansikte för att man vill berätta att Chris Första avsnittet av ”P3 musikdokum­entär” handlar om popstjärna­n Rihannas liv. Brown är ett kräk. Men det är en del av historien om henne också”, säger ”Peter”, som egentligen heter någonting annat, i ett pressmedde­lande.

”P3 musikdokum­entär” släpps från och med nu varannan tisdagsmor­gon i Sveriges Radio Play, och är producerat av Vendela Lundberg och Axel Winqvist.

 ?? Bild: VIANNEY LE CAER/TT ?? FÖRST UT.
Bild: VIANNEY LE CAER/TT FÖRST UT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden