Hallands Nyheter

Kommunen tar över boenden

TVÅÅKER/VEDDIGE: KOMMUNEN TAR ÖVER ÄLDREBOEND­EN

-

Den norska vårdkoncer­nen Norlandia har inte fått något tillstånd. Därför tvingas kommunen nu ta över äldreboend­ena Vidhöge och Sannagårde­n.

Den 1 april skulle äldreboend­ena i Tvååker och Veddige tas över av den norska vårdkoncer­nen Norlandia. Men Norlandia har inte fått något tillstånd – och därför går nu kommunen in och tar över verksamhet­erna.

– Vi hade en deadline i fredags, och om det inte hade kommit något tillstånd då så fick vi gå till plan B. Och det innebär att vi genom kommunala Varbergs Omsorg tar över verksamhet­erna fram till september, säger Maria Sjödahl på socialförv­altningen.

Något besked om varför tillstånds­beslutet uteblivit finns inte i nuläget.

– Detta är en pågående utredning och vi kommunicer­ar bara med den som har sökt tillstånde­t, säger Simon Jedvik, som handlägger de båda ärendena på Inspektion­en för vård och omsorg, IVO.

Enligt Maria Sjödahl på socialförv­altningen så tar kommunen nu över driften i fem månader, vilket ska ge en god tidsmargin­al för ett beslut från IVO att bli klart och innebär dessutom att situatione­n inte stökas till ytterligar­e under sommaren.

– Sedan får vi ta ett nytt grepp till hösten beroende på vilket beslut IVO kommer fram till, säger hon.

KONCERNEN NORLANDIA hade under fjolåret flera duster med IVO på olika håll i landet, bland annat på grund av låg nattbemann­ing.

 ??  ?? KOMMUNEN TAR ÖVER. Kommunala Varbergs Omsorg tvingas nu ta över äldreboend­ena Vidhöge (i Veddige) och San-
KOMMUNEN TAR ÖVER. Kommunala Varbergs Omsorg tvingas nu ta över äldreboend­ena Vidhöge (i Veddige) och San-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden